6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANL-urile, prea scumpe pentru buzunarul severinenilor

ANL-urile, prea scumpe pentru buzunarul severinenilor

Locuinţele ANL nu sunt la îndemâna oricui. Ca şi cum ar fi vorba despre apartamente de lux în buricul târgului, amatorii trebuie să scoată din buzunar bani frumoşi, adică 448 de euro pe metrul pătrat, astfel că cele 304 locuinţe ANL care aşteaptă proprietari rămân goale mult şi bine. La Primăria Severinului, cinci chiriaşi şi-au manifestat intenţia de a deveni proprietari, însă după ce au aflat cât sunt scumpe, s-au răzgândit. 

Legea spune că, atunci când chiriaşul ANL a depăşit vârsta de 35 de ani şi locuieşte de peste cinci ani în acea casă, chiria nu mai este modică, de 30-50 de lei pe lună, ci ajunge până la 500 de lei lunar pentru un apartament cu trei camere. În astfel de condiţii, beneficiarii de locuinţe ANL preferă să stea cu chirie decât să le cumpere. Ciudat este faptul că preţul la apartamente şi case este mai mic decât cel pentru un apartament ANL.
În municipiu mai sunt în construcţie 170 de unităţi locative ANL, termenul de finalizare a lucrării fiind 2010, dar nici acum firma executantă, Building Exim, nu a reuşit să termine construcţiile. Motivul principal este lipsa de finanţare.
Listele cu solicitanţii de locuinţe ANL aflate la Primăria Severinului sunt foarte lungi şi vechi, iar unii dintre aceştia au depăşit deja vârsta de 35 de ani, astfel că este cazul să îşi ia adio.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS