8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

O lume nebună…

Stewardese… kung fu
Întârzierile zborurilor şi anulările reprezintă o problemă importantă în China, unde numai 18 la sută dintre zborurile din Beijing s-au făcut, luna trecută, la timp. Pasagerii au devenit atât de furioşi din pricina acestor întârzieri, încât s-au adunat în găşti şi sunt mereu puşi pe harţă.
Cel puţin trei aeroporturi au raportat, în 2013, atacuri fizice ale mulţimii de pasageri asupra stewardeselor, ca răspuns la anunţurile despre întârzieri şi anulări ale zborurilor. În aceste condiţii, reprezentanţii Hong Kong Airlines au decis să ia măsuri şi le-au obligat pe stewardesele companiei să ia lecţii de kung fu, pentru a-i putea calma pe nemulţumiţi.

Cărţi cu aromă de… ciocolată
Mirosul de ciocolată ar putea impulsiona vânzările din librării. Cel puţin aceasta este concluzia unui studiu realizat recent de cercetătorii belgieni. Ei au realizat această cercetare pe o durată de zece zile într-un lanţ de librării, comparând comportamentul de cumpărător pe care l-au avut clienţii, în funcţie de prezenţa sau de absenţa mirosului de ciocolată. Dispozitive automatizate care eliberau în aer miros de ciocolată au fost plasate în două librării. Cercetătorii au monitorizat cu atenţie fiecare a cincea persoană care intra în librărie, dintr-un total de 201 clienţi. Clienţii erau de două ori mai dispuşi să analizeze de la mică distanţă anumite cărţi atunci când mirosul de ciocolată plutea în aer. Ei au fost de trei ori mai dispuşi să interacţioneze cu personalul librăriilor şi să pună întrebări după ce au făcut un tur complet al librăriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS