24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMemoriu împotriva schimbării denumirii străzii Deva

Memoriu împotriva schimbării denumirii străzii Deva

Zeci de familii de pe fosta stradă Deva din Craiova, transformată în Adrian Păunescu, au depus ieri la Primăria Craiova un memoriu în care îşi arată nemulţumirea faţă de decizia luată de autorităţi de schimbare a denumirii străzii. Oamenii sunt extrem de indignaţi, considerând că Primăria Craiova nu le-a solicitat părerea într-o problemă care îi privea direct şi pentru care părerea lor trebuia luată în considerare. „Pe strada noastră locuiesc 63 de familii, însă unele dintre acestea sunt plecate în concediu. Memoriul formulat de noi cuprinde până acum 47 de semnături. La poziţia 37 însă, unde figurează Biserica Creştină după Evanghelie, 150 de membri doresc să ni se alăture, în semn de nemulţumire faţă de decizia luată de Primăria Craiova. Următorul demers pe care am hotărât să îl facem este să apelăm la un avocat, pentru a afla care este procedura juridică cea mai indicată pentru a ataca hotărârea consiliului local privind schimbarea denumirii străzii“, a menţionat Mioara Diaconu, proprietara unei locuinţe pe această stradă.
Oamenii au încredere că vor reuşi să câştige disputa cu primăria şi, astfel, strada îşi va recăpăta vechea denumire. O parte din locuitorii acestei artere din Bănie au menţionat că au nevoie de certificate de nomenclatură stradală, pe care momentan refuză să meargă să le ridice până nu vor clarifica situaţia denumirii străzii.
Reamintim că mulţi dintre locuitorii străzii şi-au exprimat săptămâna trecută dezaprobarea faţă de decizia primăriei de a schimba denumirea acesteia, lucru ce îi va obliga să cheltuiască bani pentru schimbarea altor documente în afara buletinului şi care îi obligă să piardă timp preţios la ghişeele instituţiilor din subordinea municipalităţii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS