17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevi hipoacuzici, în practică în Italia

Elevi hipoacuzici, în practică în Italia

Un grup de 16 elevi hipoacuzici de la Liceul Tehnologic „Beethoven“, din Craiova, de la specializarea electromecanică, a avut şansa ca timp de cinci săptămâni să desfăşoare practică într-un atelier privat din oraşul Roscuno, din Italia. Locul a fost bine ales, având în vedere că firma desfășoară activitate comercială în domeniul aparaturii electrocasnice şi dispune de cel mai dezvoltat și modern service pentru aparatură electrocasnică și din industria alimentară din regiune.
„Au muncit şase ore pe zi în acest atelier, au avut şansa să demonteze, să repare, să schimbe piese la diverse electrocasnice. Au avut şansa să lucreze sub îndrumarea unor specialişti, să afle din tainele acestei meserii. Atelierele din România, din păcate, nu au dotarea necesară, nu dispun de aparatura pe care elevii au avut-o în Italia. Din cei 16 tineri care au participat la această practică, doar doi mai avuseseră şansa să iasă în afara României, iar cei mai mulţi dintre ei nu văzuseră marea. A fost o experienţă deosebită pentru aceşti tineri care au mărturisit că au simţit timp de câteva săptămâni că handicapul nu contează, că sunt trataţi în mod egal şi că handicapul nu este o barieră“, a menţionat Ionuţ Smarandache, coordonator proiect.
Pe lângă timpul petrecut în atelier, tinerii au avut şansa să viziteze Veneţia, Siena, Napoli, Bologna, dar să participe şi la o serie de activităţi culturale.
Stagiul de practică face parte din proiectul de Mobilitate Leonardo da Vinci-Dezvoltarea competenţelor practice în meseria de electromecanic, pe baza bunelor practici la nivel european pentru elevi cu dizabilităţi.
Reprezentanţii unităţii de învăţământ au precizat că şi anul viitor stagiile de practică în străinătate vor continua, având în vedere că au câştigat un nou proiect, însă de această dată pentru elevii de la două clase de postliceală la pedagogie de recuperare. Tinerii vor merge astfel în practică la un cămin de bătrâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS