5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniversitatea din Craiova îşi deschide porţile admiterii

Universitatea din Craiova îşi deschide porţile admiterii

Absolvenţii de liceu care au promovat bacalaureatul sunt aşteptaţi de luni să se înscrie pentru admiterea la facultate. Universitatea din Craiova îşi începe luni sesiunea de înscriere la cele 53 de domenii de studiu şi 105 specializări.

Candidaţii au la dispoziţie 2.880 de locuri la buget, dintre care 30 sunt pentru romi, iar 20 sunt pentru tinerii din Republica Moldova. De asemenea, pentru sesiunea din luna iulie sunt scoase la concurs aproximativ 3.300 de locuri la învăţământ de zi cu taxă, 590 la învăţământ la distanţă şi 225 la învăţământ cu frecvenţă redusă. Potrivit planificărilor făcute de fiecare facultate, de luni se pot depune dosarele de concurs la Facultatea de Ştiinţe Exacte, Facultatea de Ştiinţe Sociale, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Mecanică, Inginerie Electrică, Automatică, Calculatoare şi Electronică, Agricultură şi Horticultură. Din 23 iulie, se vor deschide porţile Facultăţii de Litere. Excepţie fac facultăţile de Educaţie Fizică şi Sport şi Teologie, care au început înscrierea din această săptămână.

Taxe pentru înscrieri

Pentru înscriere se vor achita şi taxe, care variază, în funcţie de facultate, între 100 şi 150 de lei pentru un domeniu ales. Candidaţii trebuie să aibă asupra lor diploma sau adeverinţa care să confirme absolvirea liceului şi implicit promovarea bacalaureatului. Pentru cei care vor să opteze pe locurile cu taxă, în anul universitar următor cea mai mică taxă este de 2.500 de lei la Facultatea de Agricultură şi Horticultură. La Economie şi Administrarea Afacerilor pentru un universitar un student va plăti 2.700 de lei. Cea mai mare taxă este la Departamentul de Arte al Facultăţii de Litere, în cuantum de 4.500 de lei. În rest, taxa anuală este de 3.000 de lei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS