10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurul României pe biciclete tandem

Turul României pe biciclete tandem

Tinerii cu dizabilităţi au dreptul la un loc de muncă, iar noi trebuie să luăm în calcul abilităţile acestor oameni, a fost mesajul pe care
organizatorii Caravanei Casper au dorit să îl transmită craiovenilor

Caravana Casper a ajuns ieri pe esplanada Teatrului Naţional din Craiova, încercând să atragă atenţia asupra potenţialului pe care îl au persoanele cu dizabilităţi, având drept slogan „Dărâmăm ziduri pentru a construi punți“. Campania are drept scop schimbarea atitudinii sociale privind persoanele cu dizabilităţi, în special în ceea ce privește sensibilizarea agenților economici și a societății, în general, privind problematica integrării acestor oameni pe piaţa muncii. Pentru a îndeplini obiectivul campaniei, două echipe formate dintr-un ciclist nevăzător şi un pilot văzător străbat ţara pe biciclete tandem, organizând evenimente în 52 de oraşe, timp de o lună. „Au pornit la drum, pe 1 iulie, două echipe, pe biciclete tandem, care vor parcurge fiecare câte un traseu format din 21 de judeţe. Vom încerca să vă arătăm că deosebirile dintre noi sunt mult mai puține decât asemănările, că oamenii pot duce vieți împlinite și social, și profesional, indiferent de dizabilitățile lor, că trebuie să încetăm să construim ziduri care să ne separe și să începem să construim punți, care să ne apropie. Cele două echipe au în componența lor persoane deosebite: pe Florin Georgescu, ciclistul nevăzător care a străbătut anul trecut drumul până la Londra pentru a marca începutul Jocurilor Olimpice și Paralimpice; Arnold Csaba Butu, un alt ciclist nevăzător, care a participat la Jocurile Paralimpice de la Beijing și a început deja calificările pentru Jocurile Paralimpice din Brazilia; Alexandru Răcănel, prietenul lui Florin și pilotul său în toate proiectele sale cicliste şi Andrea Szabina Butu, fiica lui Arnold, care, la numai 18 ani, își însoțește tatăl în această aventură de-a lungul traseului. Astăzi, la Craiova, se află o tânără nevăzătoare în vârstă de 25 de ani, Imola Istoc, care se pregăteşte pentru meseria de kinetoterapeut“, a precizat Darie Croitoriu, asistent relaţii publice Asociaţia Phoenix Speranţa-Mediaş.
Acțiunile campaniei vor include workshop-uri cu actori sociali cu responsabilități în angajarea și asistarea persoanelor cu dizabilităţi.
Caravana a plecat ieri din Craiova, următorul oraş în care va poposi va fi Târgu Jiu. La începutul lunii august, cele două echipe se vor întâlni în București, unde va fi linia de finish, după cei 1.500 de kilometri parcurși prin țară de fiecare echipă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS