10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCultura Vădastra, în expoziţie

Cultura Vădastra, în expoziţie

Muzeul Olteniei din Craiova îi invită pe craioveni, în perioada 11- 21 iulie, în labirintul din Piaţa „William Shakespeare“, la o expoziţie în aer liber cu elemente ale fascinantei civilizaţii din sud-estul Olteniei, de acum 5.000 de ani, „Cultura Vădastra, extraordinara ceramică a Neoliticului“.
Povestea „Culturii Vădastra“ va fi expusă prin intermediul unei suite de imagini şi obiecte supradimensionate şi texte informative, care vor reda publicului larg aspecte din viaţa strămoşilor noştri. Expoziţia va oferi informaţii despre tehnicile de ceramică ale vremii, simbolistică şi utilitate, alăturând astfel o serie de vase supradimensionate ce vor reproduce întocmai vasele descoperite. Iar pentru o exemplificare cât mai realistă a stilului de viaţă şi a preocupărilor neolitice, expoziţia va găzdui un fragment de locuinţă – reconstituit la dimensiunile reale.
De asemenea, în zilele de 13 şi 14 iulie, între orele 10.00 – 12.30 şi 14.30 – 18.00, craiovenii pot descoperi tainele misteriosului meşteşug neolitic în cadrul atelierelor de olărit, unde îi vor vedea la lucru pe meşterii populari. Expoziţia este deschisă zilnic între orele 10.00 şi 22.00.
Proiectul face parte din Programul „Descoperă Secretele Olteniei“, care vine în completarea strategiei Muzeului Olteniei din Craiova de a promova patrimoniul cultural naţional prin expoziţii şi activităţi inedite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS