11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia: Grevă în sectorul public

Grecia: Grevă în sectorul public

Zeci de mii de funcţionari publici greci au intrat luni în grevă pentru a protesta împotriva noilor măsuri de austeritate negociate de Grecia şi creditorii săi ce prevăd o restructurare a aparatului bugetar în schimbul deblocării unui ajutor financiar, transmite France Presse, citată de Agerpres.
Circa 4.000 de manifestanţi, conform poliţiei, s-au reunit în faţa Ministerului Reformei Administrative, în centrul Atenei, în momentul în care troica finanţatorilor Greciei se pronunţa la Bruxelles în favoarea acordării ajutorului.
Printre persoanele adunate pentru a demonstra se aflau numeroşi agenţi ai poliţiei municipale, în special vizaţi de restructurarea sectorului bugetar ce se află în centrul discuţiilor actuale cu Bruxelles.
Decizia finală asupra deblocării unei tranşe de ajutor de opt miliarde de euro, dintre care 6,3 miliarde provenind de la europeni, urma să fie luată de miniştrii de finanţe ai zonei euro care s-au reunit la ora 13:00 GMT la Bruxelles în prezenţa directoarei generale a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde.
Aceştia vor examina în special dacă planul de reducere al numărului de locuri publice prezentat de Atena îndeplineşte condiţiile de austeritate solicitate de creditorii Greciei (UE-BCE-FMI). Atena s-a angajat să desfiinţeze 4.000 de locuri de muncă din sectorul public până la sfârşitul anului şi să impună modificări ce vor viza 25.000 de agenţi administrativi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS