10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn nou model Ford la Craiova?

Un nou model Ford la Craiova?

În cadrul conferinţei Craiova Business Days, directorul de resurse umane al Ford România, Rob Ardley, a dat de înţeles că zona aceasta a ţării trebuie să fie pregătită din punct de vedere al infrastructurii rutiere şi feroviare pentru momentul în care va intra în fabricaţie un nou vehicul la Craiova.
„În acest moment, la Craiova se produc 85.000 de vehicule pe an, dar când vom introduce al doilea model în fabricaţie se va ajunge la 300.000 de vehicule pe an. Un camion va ieşi pe poarta fabricii la fiecare cinci minute şi atunci va fi o problemă de infrastructură atât pentru drumul Craiova-Piteşti, cât şi pentru infrastructura feroviară. Lucrăm cu autorităţile şi avem speranţa că aceste îmbunătăţiri vor apărea. Furnizorii noştri care sunt în sală pot să confirme şi ei problema cu infrastructura“, a spus Rob Ardley în faţa antreprenorilor craioveni prezenţi la eveniment. Deşi, în esenţă, promisiunile Ford sunt aceleaşi ca în anii anteriori, în decurs de cinci minute, oficialul Ford a amintit de câteva ori despre un nou model Ford la Craiova, fără a spune ce vehicul va fi sau momentul începerii producţiei. Ardley a insistat pe faptul că fabrica este pregătită pentru un nou model, dar fără să vorbească despre lansarea producţiei unui alt vehicul în Bănie. „Recunoaştem potenţialul zonei şi, odată cu introducerea celui de-al doilea model în fabricaţie, Craiova se va dezvolta şi mai mult. B-Max a avut o lansare spectaculoasă şi suntem gata să lansăm un nou model. Cu o îmbunătăţire a infrastructurii, Craiova va avea un viitor foarte bun“, a declarat ieri Rob Ardley, director de resurse umane al Ford România.

Ford nu a decis modelul

Surse din fabrică spun că nu poate fi vorba decât de un model pe platformă „B“, la fel ca B-Max, deoarece acesta este specificul fabricii Ford din Bănie. Speculaţiile pe această temă făcute în ultimul an ar fi acelea că viitorul model ce va fi produs la Craiova ar putea fi EcoSport, un SUV de clasă mică prezentat anul acesta la Salonul Auto de la Geneva, dar compania nu a declarat oficial dacă acesta va fi produs în România sau în altă ţară. În prezent, EcoSport se produce în India, dar Ford încă nu a luat decizia de a-l produce şi în Europa.
Ford nu a precizat nici ce model urmează să intre în fabricaţie şi nici data la care ar începe producţia lui la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS