24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaptură record de ţigări

Captură record de ţigări

Cinci percheziţii domiciliare au avut loc în noaptea de luni spre marţi în Mehedinţi şi Gorj, acasă la contrabandiştii de ţigări. Acţiunea a fost desfăşurată în forţă de mai mulţi poliţişti din cadrului serviciilor SIF şi SAS Mehedinţi. Cinci persoane au fost duse la audieri, iar trei dintre ele au fost reţinute pentru 24 de ore.
În urma percheziţiilor desfăşurate în oraşul Baia de Aramă şi municipiul Motru au fost descoperite 62 de baxuri cu ţigări, adică 650.000 de ţigarete, în valoare de peste 300.000 de lei. „Extinzând cercetările într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor în colaborare cu Serviciul de Acţiuni Speciale, Poliţia Baia de Aramă şi cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale au efectuat cinci percheziţii domiciliare la persoane suspecte de săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu produse din tutun, pe raza oraşului Baia de Arama din judeţul Mehedinţi şi în municipiul Motru din judeţul Gorj. În urma acţiunii întreprinse, a fost identificată şi indisponibilizată cantitatea de 607.240 de ţigarete, de provenienţă din Serbia, Muntenegru şi Ucraina, în valoare de peste 300.000 de lei“, a declarat Ion Ianoşi, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor Mehedinţi.
Cele 62 de baxuri cu ţigări confiscate au fost încărcate într-un tir şi duse la sediul IPJ Mehedinţi, iar cei cinci suspecţi au fost ridicaţi pentru audieri. Trei dintre aceştia, dintre care doi sunt administratori ai unor societăţi comerciale din Baia de Aramă, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi contrabandă.
Este cea mai mare captură de ţigări a IPJ Mehedinţi în ultimii cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS