10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pe trei luni

Prognoza meteo pe trei luni

În lunile iulie și august se vor înregistra temperaturi peste mediile climatologice în majoritatea regiunilor din țară, exceptând regiunile centrale și nordice, unde temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă din an. În septembrie, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această lună, exceptând sud-estul țării, unde ar putea depăși mediile climatologice. În ceea ce privește precipitațiile, în cele trei luni se prognozează că ele vor fi sub normal în majoritatea zonelor țării.
Administrația Națională de Meteorologie a dat o estimare sezonieră a valorilor termice și a precipitațiilor din această vară, realizată de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Potrivit ANM, estimările au un grad de realizare de aproximativ 60%.
Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, precizează ANM.

Iulie

Temperatura aerului va avea valori peste mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile centrale şi nordice, unde se va apropia de normalul perioadei. Media multianuală lunară pentru România este 19,2 grade Celsius. Cantităţile lunare de precipitaţii vor înregistra valori sub normele climatologice pe aproape întreg teritoriul ţării. Media multianuală lunară pentru România este de 78,2 l/mp.

August

Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice pe aproape întreg teritoriul, iar local, în centrul şi nordul ţării, vor fi posibile valori termice apropiate de mediile multianuale. Media multianuală lunară pentru România este 18,7 grade Celsius. Cantităţile lunare de precipitaţii se vor apropia de mediile multianuale în regiunile nordice, dar se vor situa sub normal în restul teritoriului. Media multianuală lunară pentru România este de 64,4 l/mp.

Septembrie

Temperatura aerului va fi apropiată de normalul perioadei în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul ţării, unde va putea avea valori ce vor depăşi mediile climatologice. Media multianuală lunară pentru România este de 15,1 grade Celsius. Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de uşor deficit în majoritatea regiunilor. Media multianuală lunară pentru România este de 45,5 l/mp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS