16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 1 – 14 iulie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
În Oltenia, în intervalul de referinţă va debuta cu temperaturi cuprinse între 25 şi 28 de grade, apoi vremea se va încălzi uşor şi treptat, ajungând în jurul datei de 24 iulie la medii termice cuprinse între 28 şi 30 de grade. În zilele următoare temperaturile vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, în jurul normelor climatologice. Până spre sfârşitul acestei săptămâni vor creşte şi temperaturile minime, de la 10 – 14 grade, până la medii de 15 – 18 grade, în a doua săptămână. În privinţa ploilor, acestea pot apărea în fiecare zi, începând din 5 iulie.
La munte, după valori foarte scăzute în primele zile, temperaturile vor creşte uşor până în data de 4 iulie, apoi regimul termic se va menţine relativ constant, în jurul unei medii a maximelor de 18 grade şi a minimelor de 10 grade.
Aversele, însoţite de descărcări electrice, vor fi pe arii restrânse şi în general slabe în a doua parte a primei săptămâni. A doua săptămână va aduce averse mai frecvente şi pe arii mai extinse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS