16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Se circulă pe Arieş

Circulaţia pe strada Arieş din centrul Craiovei, între intersecţia cu strada A.I. Cuza şi cea cu Împăratul Traian, a fost reluată, ieri-dimineaţă, după aproape 11 luni de la sistarea sa în vederea construirii pasajului subteran. Ca atare, se poate circula pe bretelele pasajului subteran de la intersecţia cu Calea Bucureşti şi până la sensul giratoriu de la intersecţia cu Împăratul Traian, fiind totodată făcute legăturile şi cu străzile adiacente (România Muncitoare şi Traian Demetrescu).
Tot de ieri, în schimb, s-a închis circulaţia pe altă parte a străzii Arieş. Este vorba despre porţiunea cuprinsă între intersecţia cu strada Alexandru Macedonski şi intersecţia cu strada Eugeniu Carada (prin faţa Casei Studenţilor). Pe respectiva porţiune au fost făcute săpături în vederea introducerii canalizării pluviale a pasajului, iar constructorii au decis să refacă integral stratul de uzură al străzii, asfaltând din bordură în bordură respectivul sector de drum ce fusese afectat de lucrări. În paralel, se va finaliza şi asfalta porţiunea străzii Arieş cuprinsă între intersecţia cu strada Împăratul Traian şi cea cu strada Eugeniu Carada, deci bretelele din capătul sudic al pasajului subteran, în zona Bisericii „Sfântul Gheorghe“.
„Dacă vremea ne va permitem să facem lucrările pe care ni le-am programat, e posibil chiar de miercuri să redăm în circulaţie şi celelalte porţiuni ale străzii Arieş“, a precizat inginerul Marian Turluc, manager de proiect în cadrul MITLIV pentru construcţia pasajului subteran.
Bretelele pasajului subteran – atât cele care au fost deja deschise, cât şi cele care vor fi redate circulaţiei în cursul acestei săptămâni – vor mai fi o dată închise, dar numai pentru scurt timp, în vederea turnării ultimului strat de asfalt – cel de uzură – şi pentru trasarea marcajelor. Se va întâmpla acest lucru probabil în cursul lunii iulie, când constructorii speră să finalizeze toate lucrările la pasajul subteran cu circa patru luni înainte de termenul contractual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS