6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraioveanul Cornel Mihai Ungureanu, premiat la Festivalul Comediei Româneşti

Craioveanul Cornel Mihai Ungureanu, premiat la Festivalul Comediei Româneşti

 

Scriitorul craiovean Cornel Mihai Ungureanu a fost distins cu premiul al III-lea în cadrul Concursului de Comedie Românească, ediţia a VIII-a, la gala Festivalului Comediei Româneşti care s-a încheiat recent în Bucureşti. Cornel Mihai Ungureanu a prezentat în concurs piesa „Ultimul dans al libelulei“, din care revista SpectActor a Teatrului Naţional Craiova a publicat recent un fragment.
Juriul competiţiei, format din dramaturgul Adrian Lustig şi regizorii Gabriela Dumitru şi Vlad Cristache, a premiat piesele „Visul Domnului Mio“, de Georgiana Capuerde (locul întâi), „Infractorii“, de Ana-Maria Bamberger (locul al doilea) şi „Ultimul dans al libelulei“, de Cornel Mihai Ungureanu (locul al treilea). Cornel Mihai Ungureanu este membru al Uniunii Scriitorilor din România (din 2004), filiala Craiova, fiind totodată iniţiator şi redactor-şef al revistei online „Prăvălia culturală“. Cea mai recentă carte semnată de Cornel Mihai Ungureanu este volumul de publicistică „Recreaţii cu Babi“, publicată la Ed. Brumar în 2008.
A XI-a ediţie a Festivalului Comediei Româneşti – festCO a avut loc în Bucureşti, în perioada 16 şi 23 iunie. Teatrul de Comedie a proclamat Centrul vechi „Oraş al Comediei Româneşti“, o adevărată metropolă în care s-a simţit freamătul evenimentelor. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, festCO 2013 a însemnat: 13 spectacole – cele mai bune producţii de comedie românească ale anului 2012, înscrise în secţiunea concurs; spectacole de stradă oferite de Teatrul Masca; examene de licenţă ale facultăţilor de teatru din cadrul universităţilor din Bucureşti; lansări de carte ale unor actori consacraţi – Tamara Buciuceanu, Horaţiu Mălăele, Radu Beligan; atelierul de dramaturgie Scrie despre tine, susţinut de Vera Ion şi Sorin Poamă.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS