13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaturitate întârziată

Maturitate întârziată

Creierul bărbaţilor se maturizează la vârsta de 43 de ani, adică cu 11 ani mai târziu decât cel al femeilor. Cel puţin aceasta este concluzia unui nou studiu realizat de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie, informează www.telegraph.co.uk.
Studiul confirmă teoriile anterioare care susţineau că bărbaţii se maturizează mai târziu decât femeile. În plus, în studiu s-a constatat că există o probabilitate de două ori mai mare în rândul bărbaţilor ca ei să se descrie drept imaturi, comparativ cu femeile. Unul din patru bărbaţi intervievaţi a declarat că este imatur. Pe de altă parte, în timpul cercetării s-a constatat şi că trei din zece femei au pus capăt unor relaţii amoroase, declarând că nu mai aveau răbdare să se confrunte cu actele imature ale partenerilor. În acelaşi timp, opt din zece femei au declarat că ele sunt de părere că bărbaţii „nu vor înceta niciodată să se comporte ca nişte copii“. Totodată, rezultatele studiului au reliefat şi că 46% dintre respondente au fost implicate în relaţii în care aveau sentimentul că sunt nevoite să îşi îngrijească partenerii ca pe nişte copii. Femeile au declarat că, în medie, erau nevoite să le ceară partenerilor să se comporte potrivit vârstei lor, de aproximativ 14 ori pe an, adică mai des de o dată pe lună.

Obiceiuri enervante

De asemenea, pe baza declaraţiilor făcute de femei, în studiu a fost întocmit topul obiceiurilor care denotă imaturitatea bărbaţilor. Printre actele copilăreşti specifice bărbaţilor imaturi, femeile au enumerat: flatularea intenţionată, râgâiturile, consumul alimentelor de tip fast-food în timpul nopţii şi pasiunea pentru jocurile video. În plus, printre aceste obiceiuri se mai numără condusul cu viteză sau întrecerile cu maşini sau condusul cu muzica la maximum, mania de a a chicoti atunci când cineva vorbeşte urât sau prostul obicei de a nu vorbi în timpul unei „discuţii“ în cuplu. Lista este continuată de incapacitatea de a găti mâncăruri simple, repetarea aceloraşi glume de fiecare dată când ies cu prietenii, necesitatea de a apela la mame pentru a le spăla hainele sau pentru a le pregăti masa. Pe lângă problemele legate de imaturitate, femeile au declarat că partenerii lor aveau probleme de comunicare. Un sfert dintre ele îşi doreau ca partenerii lor să vorbească despre ceea ce simt. În acest context, femeile simţeau că ele sunt nevoite să ia cele mai grele decizii.
Însă, cum reuşesc cuplurile să treacă peste aceste diferenţe? Potrivit rezultatelor studiului, 40% dintre respondenţi au declarat că ei văd imaturitatea ca pe o componentă importantă care ajută la menţinerea unei relaţii amuzante. 33% dintre subiecţi au adăugat că imaturitatea ajută la crearea unei legături speciale cu copiii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS