11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElev străpuns de o ţeavă la ora de sport

Elev străpuns de o ţeavă la ora de sport

Un elev de clasa a III-a, de la Şcoala nr. 24 „Sfântul Gheorghe“ din Craiova se află în stare gravă la Spitalul Judeţean Craiova, după ce a căzut într-o ţeavă la ora de educaţie fizică şi sport, fiindu-i străpuns, abdomenul. Obiectul metalic i-a afectat şi ficatul, fiind urgent nevoie de operaţie.

David, în vârstă de numai nouă ani, a fost la un pas de moarte, la ora de educaţie fizică şi sport. Micuţul a vrut să sară peste o bancă defectă din curtea unităţii de învăţământ, dar nu a reuşit şi a căzut în ţevile metalice, care i-au străpuns abdomenul. „Incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile, în prezenţa profesorului de educaţie fizică şi sport. Copilul a ieşit din rând şi s-a aruncat pur şi simplu asupra băncii şi ceasul rău i-a adus această nenorocire“, a precizat directorul şcolii, Radu Nicolae. Banca peste care a căzut micuţul este defectă încă de la începutul anului şcolar, dar nu a fost reparată sau izolată, astfel încât elevii să nu se accidenteze. De altfel, pentru bazele sportive, chiar şi cele din curtea unităţii de învăţământ, Ordinul nr. 3462/2012 prevede clar la capitolul V că „Măsurile de prevenire a accidentării elevilor în timpul orelor de educaţie fizică şi sport intră în atribuţia conducerii unităţii de învăţământ şi a cadrelor didactice de specialitate prin amenajarea corespunzătoare a bazelor sportive“. În cazul de faţă nu era nevoie de o mare investiţie. „Era vorba doar de o chestiune de cosmetizare“, după cum declară chiar managerul şcolii.

Pe patul de spital

Incidentul nu a părut să fie deosebit de grav la început, astfel că elevul a fost trimis la cabinetul şcolar. Starea sa de sănătate s-a înrăutăţit rapid şi a fost nevoie să fie chemată salvarea. Odată ajuns la Spitalul Clinic Judeţean Craiova baiatul a fost operat de urgenţă.
„S-a prezentat cu o plagă pe ficat şi cu hematom retroperitoneal, având o hemoragie puternică în spatele cavităţii abdominale. A fost operat de urgenţă. A avut noroc că nu a fost ruptură de ficat. A pierdut însă mult sânge şi a stat în reanimare nouă zile. L-am mutat pe salon abia astăzi (vineri – n.r.). Starea lui este stabilă, în sensul că nu mai are hemoragie, dar trebuie să aşteptăm să se mai retragă hematomul. Va rămâne sub supraveghere medicală cel puţin o săptămână“, a precizat medicul curant. Cadrele medicale susţin că, dacă evoluţia va decurge bine, leziunile nu vor avea efecte negative în timp. Cazul a fost raportat şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, dar până la închiderea ediţiei nu am reuşit să-i contactăm pe reprezentanţii instituţiei pentru un punct de vedere în legătură cu situaţia dată. Se pare însă că nici nu au început cercetările în acest caz pentru a stabili cui aparţine vina.
Carmen Rusan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS