10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFMI şi-a redus estimările pentru economia americană

FMI şi-a redus estimările pentru economia americană

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a redus vineri estimările privind creşterea economică care va fi înregistrată de SUA în 2014, estimând că tăierile bugetare automate ‘prost concepute’ vor afecta consumul în următoarele trimestre, informează AFP.
La sfârşitul consultărilor anuale pe marginea articolului IV, Fondul a informat că în acest an mizează în continuare pe o creştere a economiei americane de 1,9% (după un avans de 2,2% în 2012), dar a revizuit în jos estimările pentru 2014 până la 2,7%, faţă de creşterea de 3,0% preconizată în luna aprilie, conform Agerpres.
De asemenea, FMI a recomandat Băncii centrale a SUA (Fed) să continue programul de achiziţii de active cel puţin până la finele acestui an în ideea de a sprijni relansarea economiei, adăugând însă că Fed ar trebui de asemenea să se pregătească pentru retragerea măsurilor de sprijin în viitor. ‘O perioadă lungă de dobânzi excepţional de scăzute ar putea avea consecinţe nedorite asupra stabilităţii financiare domestice şi de asemenea ar putea complica mediul de politică macroeconomică pe unele pieţe emergente’, susţine FMI.
În prezent, Rezerva Federală americană cumpără în fiecare lună titluri de stat şi alte obligaţiuni în valoare de până la 85 de miliarde de dolari în încercarea de a menţine dobânzile la un nivel foarte scăzut şi a încuraja crearea de locuri de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS