24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrafic dublu de pasageri pe Aeroportul din Craiova

Trafic dublu de pasageri pe Aeroportul din Craiova

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat ieri că primele date privitoare la cursa aeriană Wizz Air Craiova – Milano arată o dublare a traficului de pasageri.
„La o lună de la inaugurarea cursei de Milano, m-am uitat pe primele cifre privitoare la acest zbor operat de Wizz Air, care ne arată că traficul de pasageri s-a dublat. În prima lună de zbor, numărul pasagerilor care au ajuns sau au plecat de la Craiova se cifrează în jurul a 3.000 de persoane. S-a zburat aproape cu casa închisă, în sensul că aceste aeronave, care au o capacitate de 170 de pasageri, au fost încărcate în proporție de peste 85 la sută. Dar acest aflux de oameni, care au venit din Italia în România sau care au plecat de la Craiova la Milano, nu este singura veste bună, pentru că fiecare pasager înseamnă și o taxă pe care Aeroportul din Craiova o încasează. În această lună, de când este operațională cursa de Milano, Aeroportul din Craiova a încasat numai din aceste taxe aproximativ 10.000 de euro“, a spus Prioteasa.
Potrivit preşedintelui, nu numai oltenii au ales să zboare de la Craiova, ci şi muntenii. „Prin această cursă de Milano am ajuns să «culegem» pasageri dintr-o arie foarte largă. Avem cazuri de pasageri italieni care sunt din Roma și care au preferat să ia o cursă internă low-cost până la Milano și apoi să zboare spre Craiova. De asemenea, avem persoane din Dâmbovița, Argeș sau Teleorman care au preferat să se întoarcă acasă, în România, prin Aeroportul din Craiova (…). Odată cu aceste venituri directe pentru aeroport, sunt convins că și operatorii de taximetrie au câștigat, la fel cum și randamentul cazărilor la operatorii hotelieri a cunoscut o îmbunătățire. Estimez ca din toamnă, odată cu această cursă de Londra, pe care ne pregătim să-i dăm drumul, la care adăugăm și cursa de Roma, operată de CarpatAir de la sfârșitul lunii iunie, traficul pasagerilor care ajung sau pleacă din Craiova să crească semnificativ“, a mai spus preşedintele CJ Dolj.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS