24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInvestitorii germani consideră că România nu are o reputaţie bună

Investitorii germani consideră că România nu are o reputaţie bună

Investitorii germani i-au reclamat lui Victor Ponta, în timpul conferinţei de presă pe care premierul român a susţinut-o în Berlin, lipsa autostrăzilor din România, nivelul ridicat al birocraţiei din administraţie şi plata târzie a facturii aferente lucrărilor executate şi a TVA, spunând că firmele germane trebuie încă să primească 100 milioane euro de la statul român, conform realitatea.net.
„Returnarea TVA este o problemă majoră, deoarece atunci când lucrezi şi nu eşti plătit pentru asta, este o veste foarte proastă. Toată lumea care lucrează se aşteaptă să primească salariul la sfârşitul lunii, iar dacă primeşti salariul după cinci luni, atunci înseamnă că angajatorul tău nu este unul bun. Din păcate, acum, statul român nu are reputaţia unui bun angajator sau a unui bun partener contractual, iar asta afectează dramatic imaginea”, i-a spus lui Ponta unul dintre oamenii de afaceri germani prezenţi la conferinţă.
Aceştia au arătat însă că există şi o „jumătate de veste bună”, deoarece datoriile statului român faţă de firmele germane se ridicau anul trecut la 250 milioane euro, mai puţin decât în acest an.
Premierul Victor Ponta a răspuns că ştie de această problemă şi a precizat că în bugetul pe acest an au fost asigurate 800 milioane euro pentru datoriile istorice din sistemul de sănătate şi că au fost plătite şi companiile de construcţii, ceea ce a lăsat statul „cu buzunarele goale” pentru acest an, dar că intenţia este să se ajungă la un „moment zero”, când toate datoriile vor fi plătite.
El a adăugat că Guvernul a cerut şi autorităţilor locale îşi plătească datoriile şi a amintit de noua ordonanţă adoptată de Executiv privind insolvenţa primăriilor care nu îşi achită facturile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS