17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalvatorul din Segarcea, felicitat de ministrul Radu Stroe

Salvatorul din Segarcea, felicitat de ministrul Radu Stroe

Cristian Becheanu, tânărul de 14 ani, din Segarcea, care a salvat un copil de trei ani ce căzuse într-o fântână, a fost invitat la sediul Ministerului Afacerilor Interne cu ocazia Zilei Copilului, unde a primit emblema de onoare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Cristian Becheanu este băiatul care, pe 13 aprilie, a fost coborât de pompierii doljeni într-o fântână îngustă pentru a-l scoate pe Gabriel Ruiu, un copil de trei ani care căzuse şi rămăsese blocat în puţul adânc de 15 metri.
Aceasta a fost a doua operaţiune de salvare la care a participat Cristian Becheanu, după ce, în anul 2008, a ajutat la salvarea a patru persoane blocate într-un autoturism implicat într-un accident rutier.
Pentru curajul de care a dat dovadă băiatul de 14 ani, cu ocazia Zilei Copilului, acesta a fost invitat la Bucureşti, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, unde secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper i-a înmânat emblema de onoare a IGSU. În plus, prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, locotenent-colonel Marian-Daniel Dragne, i-a dăruit, simbolic, o cască de pompier. De asemenea, „eroul din Segarcea“ a fost felicitat și de către ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, care i-a semnat, în semn de apreciere, casca de pompier primită în dar.
Potrivit pompierilor doljeni, emblema de onoare primită de Cristian Becheanu este prima de acest fel acordată unui civil, emblema urmând să fie conferită tuturor celor care, prin curaj și inițiativă, contribuie la salvarea de vieți omenești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS