22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCampanie de colectare a uleiului ars din gospodării

Campanie de colectare a uleiului ars din gospodării

Un service auto din Craiova colectează şi reciclează, în premieră pentru craioveni, uleiul ars din gospodării, oferind la schimb servicii gratuite pentru maşinile celor care merg la service cu recipientele cu ulei folosit în bucătărie.

Firma Ion Service Center SRL a demarat o operaţiune eco în Craiova, care constă în colectarea uleiului ars folosit la consum, în gospodăriile populaţiei. Firma are un stand amplasat în centrul Craiovei, pe strada Al.I. Cuza, în cadrul Salonului Autoshow desfăşurat de Zilele Craiovei, iar doi angajaţi ai firmei, îmbrăcaţi în bucătari, atrag atenţia asupra campaniei de reciclare. Trecătorii primesc vouchere prin care sunt informaţi unde pot merge să depună uleiul ars şi ce servicii primesc în schimb de la service-urile care organizează această campanie de reciclare. „Noi dorim ca uleiul ars din gospodăriile oamenilor să nu mai fie aruncat la chiuvetă sau la canal, pentru a nu ajunge în pânza freatică. Este o operaţiune eco. Noi reciclăm acest ulei, îl prelucrăm, iar pentru un recipient cu cinci litri de ulei ars adus la cele două service-uri Ion Service pe care le avem în Craiova, noi le oferim o constatare tehnică a maşinii cu titlu gratuit, adică o verificare care se face, de exemplu, atunci când îţi pregăteşti maşina pentru concediu. Tot ce trebuie să facă oamenii este să nu mai arunce uleiul ars la chiuvetă şi să îl aducă la noi. Le dăm noi şi recipientul în care să colecteze uleiul de la bucătărie“, a declarat Florin Ion, deţinătorul societăţii Ion Service Center SRL din Craiova. Persoanele care doresc să colecteze uleiul de la bucătărie pot să treacă pe la standul din centrul Craiovei, iar cu voucherul primit să se deplaseze la unul dintre cele două service-uri din Craiova ale firmei Ion Service, respectiv la cel amplasat pe Calea Severinului, nr. 56A, sau la cel de pe strada Feldioara, nr. 45 (la intersecţia străzilor Fraţii Goleşti şi Feldioara).
Colectarea uleiului menajer se face începând de pe 1 iunie. Este pentru prima dată în Craiova când se reciclează ulei ars de bucătărie în cantităţi mari şi se oferă la schimb un serviciu pentru deţinătorii de vehicule.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS