Acasă Actualitate Craiova: Sesiunea naţională de Rapoarte Arheologice, la final

Craiova: Sesiunea naţională de Rapoarte Arheologice, la final

Cea de-a 47-a ediţie a sesiunii naţionale de Rapoarte Arheologice, organizată în premieră la Craiova, s-a încheiat cu succes astăzi, cu o vizită la situl arheologic de la Cioroiu Nou, din comuna doljeană Cioroiaşi. 150 de arheologi din toată ţara au petrecut patru zile la Craiova, timp în care şi-au prezentat descoperirile arheologice şi studiile ştiinţifice. Arheologii au afirmat că s-au simţit minunat la Craiova şi s-au declarat încântaţi de felul în care a fost organizată sesiunea ştiinţifică.

Pe parcursul a două zile, specialiştii au prezentat rezultatele cercetărilor arheologice desfăşurate în diverse situri din ţară în anul 2012. Comunicările au fost structurate pe cinci secţiuni principale – Preistorie, Epoca Fierului, Epoca Greco-Romană, Civilizaţia Medievală şi Arheologia Preventivă.


Editor: Oana Olaru

A absolvit Facultatea de Ştiinţe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Jurnalism. Crede că poveştile oamenilor sunt cele mai importante şi de aceea, împreună cu Ana Dănescu, vrea să aducă mai aproape poveştile simple cu şi despre oameni, într-o emisiune-reportaj.
Exit mobile version