3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Săptămâna de tranziţie calendaristică de la primăvară la vară ne aduce o mulţime de manifestări în Craiova, unele dintre ele adunate sub umbrela Zilelor Municipiului Craiova, desfăşurate, în acest an, în perioada 27 mai – 2 iunie.
Astăzi şi mâine, între orele 17.00 şi 20.00, în centrul Craiovei are loc cea de-a şasea ediţie a Zilelor Întâmplării. Asociația I.S. Drăgulescu își propune să descrețească frunțile craiovenilor și să le ofere amintiri pline de zâmbet. Apropierea de instituțiile de cultură este  o țintă principală a manifestărilor asociaţiei, întrucât momentele oferite publicului sunt coborâte de pe scenele acestora. Ieșirea în mijlocul cetățenilor reprezintă un manifest în favoarea bunei dispoziții și a consolidării relației artist-spectator.
Iubitorii folclorului vor avea ocazia, în această săptămână, să participe la spectacolele susţinute de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase“, astăzi – în piaţa din Valea Roşie, mâine – în zona Poştei din cartierul Rovine, iar miercuri – la Poşta din Craioviţa Nouă. Toate cele trei evenimente vor începe de la ora 20.00.
Revenim la ziua de astăzi pentru a aminti un spectacol deosebit, prezentat de Teatrul Metropolis din Bucureşti: comedia „Bădăranii“, de Goldoni, în regia  lui Dan Tudor, care îi are în distribuţie, printre alţii, pe: Mircea Albulescu, Costel Constantin, Gheorghe Visu, Eusebiu Ştefănescu, Adriana Trandafir, Cecilia Bârbora, Gabriela Popescu, Miriam Rizea. Piesa se joacă de la ora 19.00, în sala „Amza Pellea“ a Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. În aceeaşi sală va fi prezent şi maestrul Tudor Gheorghe, miercuri, de la aceeaşi oră. Artistul va readuce în faţa publicului spectacolul „Primăvara simfonic“.
Joi debutează Expoflora, ediţia cu numărul treizeci. Expozanţii vor fi prezenţi pe esplanada Teatrului Naţional până duminică, aşa că platoul din faţa instituţiei va deveni o adevărată oază de culoare şi verdeaţă.
Tot joi, de la 19.00, Teatrul Liric ne invită la comedia muzicală „Bună seara, domnule Wilde“, după piesa „Ce înseamnă să fii onest“, de Oscar Wilde, în timp ce sâmbătă, pe 1 iunie, la Teatrul „Marin Sorescu“, ne aşteaptă „O furtună“, după William Shakespeare, în regia lui Silviu Purcărete.
Weekendul aduce şi concertele în aer liber din Piaţa „Mihai Viteazul“. Vineri, de la 20.00, urcă pe scenă No Antidote, C.I.A., Andra, Alex Velea, Cristi Minculescu. Sâmbătă, de la aceeaşi oră, vor cânta Oana Radu, Pepe, Maximilian, Lora şi Direcţia 5, iar duminică, de la 20.30, va avea loc un concert extraordinar de rock simfonic susţinut de orchestra şi corala Filarmonicii „Oltenia“, sub bagheta dirijorului german Horst-Hans Backer. Seara se va încheia cu Paula Seling şi Alexander Rybak, concertul fiind urmat de un foc de artificii.
Să aveţi o săptămână frumoasă!

Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS