13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe închide Centura Craiovei

Se închide Centura Craiovei

Traficul de pe Centura de Nord a Craiovei va fi deviat prin oraş, după ce o parte din DN6F va fi închisă pentru reparaţii la pasarela dinspre Işalniţa

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova a solicitat Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj aprobarea de închidere temporară a unei porţiuni din Centura de Nord a Craiovei. E vorba despre sectorul cuprins între DN 6, Craiova – Filiaşi şi DN 6 B  Craiova – Şimnicu de Sus – Hurezani, mai precis de la giratoriul dinspre Işalniţa, până la celălalt sens giratoriu, de la Tancodrom.

Restricţii începând cu 27 mai

Această restricţie de circulaţie ar urma să fie impusă în vederea reparării rosturilor de dilataţie la pasarela de la intrarea pe centură, capătul dinspre Işalniţa. Şoferii care au trecut în ultima perioadă pe acest pasaj de pe Centura de Nord a Craiovei au simţit „pe pielea lor“ cum intră cu roţile maşinilor în rosturile de dilataţie ale podului, din cauza faptului că dispozitivele de acoperire a acestor rosturi de dilataţie au cedat. Reparaţia acestor rosturi şi a dispozitivelor de acoperire a lor nu e grea în sine, însă nu poate fi făcută prin închiderea parţială a traficului (adică să se circule doar pe un fir, în timp ce se lucrează pe celălalt) întrucât cimentul special utilizat pentru intervenţie nu ar face priză în condiţii optime din cauza vibraţiilor cauzate de trafic. Tocmai de aceea, specialiştii DRDP Craiova au solicitat oprirea traficului începând cu 27 mai 2013, pe o perioadă de zece zile, pe porţiunea de Centură a Craiovei, unde se află şi pasarela cu pricina.

Ocolire pe Rocadă

Constructorul a fost desemnat prin licitaţie încă din 2012 – este vorba de firma Freyssinet – însă lucrările au fost amânate pentru anul 2013 din cauza faptului că nu se finalizase strada Pelendava, care ar putea prelua, la rândul ei, o parte din trafic. Oficial, însă, traficul greu va fi dirijat către exteriorul Craiovei, pe marginea cartierului Craioviţa Nouă, apoi peste triaj, către Tancodrom, de unde se va intra pe Centura de Nord.
„Pe perioada lucrărilor, circulaţia tuturor vehiculelor care doresc să intre pe Centura de Nord dinspre Filiaşi va fi deviată prin Craiova, pe Calea Severinului, apoi pe bulevardul Dacia, iar din giratoriul amplasat la intersecţia cu strada Amaradia, traficul va fi dirijat pe Aleea 4 Şimnic, către sensul giratoriu de la Tancodrom, de unde se va putea intra pe DN 6 F, aşa-numita Centură de Nord a Craiovei“, a explicat comisarul-şef Florin Cristea, ofiţer în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj. Ruta menţionată mai înainte va fi urmată în sens invers de vehiculele care vor să tranziteze Centura de Nord a Craiovei dinspre Balş către Filiaşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS