6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ia te uită!

Ucenicul vrăjitor

Distribuţia: Nicolas Cage, Jay Baruchel, Teresa Palmer
Regia: Jon Turteltaub
Aventură – 2010

Filmul prezintă povestea lui Balthazar Blake (Nicolas Cage), un maestru vrăjitor şi ucenic al faimosului Merlin, care vrea să salveze Manhattanul contemporan de planurile malefice ale inamicului său, Maxim Horvath (personaj interpretat de Alfred Molina). Deoarece nu îi poate face faţă singur lui Horvath, Blake îl recrutează pe timidul descendent al lui Merlin, Dave Stuller.
Cu toate că, la început, Dave pare să fie neîndemânatic şi mediocru în arta magiei, îşi dovedeşte în cele din urmă adevăratul potenţial de erou şi puterile moştenite de la predecesorul său. Alături de ucenicul său talentat şi bine instruit, Blake este pregătit să-l înfrunte pe Horvath şi forţele malefice.
Producţia are ca punct de pornire poemul „Ucenicul Vrăjitor“, scris în anul 1797 de Goethe. O sută de ani mai târziu, poemul a fost adaptat de compozitorul francez Paul Dukas într-un mare succes simfonic de zece minute, „L’Apprenti Sorcier“. După 40 de ani, Walt Disney a creat celebra „Fantasia“, versiunea animată avându-l ca personaj principal în rolul ucenicului pe nimeni altul decât Mickey Mouse. La o distanţă de 69 de ani de la lansarea filmului de desene animate „Fantasia“, Walt Disney Pictures şi Jery Bruckheimer Films au creat o nouă poveste pentru marele ecran: „Ucenicul Vrăjitor“. Filmul a primit pe site-urile de specialitate nota 8,5.
20.30 – Antena 1

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS