24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Transalpina ar putea fi redeschisă peste câteva săptămâni

Gorj: Transalpina ar putea fi redeschisă peste câteva săptămâni

Transalpina, Drumul Naţional 67C care face legătura între judeţele Gorj şi Alba, ar putea fi redeschis peste câteva săptămâni, a declarat, vineri, pentru Agerpres, Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu.
În zonă încă există riscul producerii de avalanşe, pentru că a nins în urmă cu câteva zile, când mai mulţi turişti au rămas blocaţi în Pasul Urdele.
„Transalpina rămâne în continuare în atenţia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), în momentul de faţă drumul este închis, încă nu este finalizat, siguranţa traficului nu este asigurată, sunt destul de multe riscuri pe acest traseu, iar din aceste motive urmează în perioada următoare să vină o echipă de specialişti pentru finalizarea lucrărilor, dar ce este mai importantă este că este încă zăpadă multă şi pe versanţi şi există riscul să se producă avalanşe şi acum câteva zile pe Vârful Păpuşa ningea. Până când nu vom avea condiţiile sigure de trafic nu vom deschide Transalpina. Noi am zis iniţial că îl deschidem pe 15 mai, însă iarna a fost mai grea, primăvară n-am avut deloc, am trecut direct la vară, dar la munte iarna ţine mai mult. Noi sperăm în câteva săptămâni să îl deschidem”, a precizat Ion Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS