14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateE reabilitată? Am spart-o!

E reabilitată? Am spart-o!

Regulamentul de spart străzi, aprobat de consilierii craioveni, nu prea stă în picioare în faţa avariilor. Prin urmare, străzi proaspăt asfaltate sunt peticite din cauza conductelor de utilităţi care cedează. Acest lucru s-a întâmplat şi pe strada Fulger, unde canalizarea a cedat, deşi şi aceasta a fost recent reabilitată.
La nici un an de la recepţia lucrărilor de reabilitare, strada Fulger din Craiova a fost spartă de furnizorul de apă al oraşului, Compania de Apă Oltenia (CAO). Curat ghinion, din cauza unei avarii la conducta de canalizare.
Problemele au apărut în urmă cu o lună, când canalizarea proprietarului de la numărul 103 a început să refuleze, iar zilele trecute covorul asfaltic s-a prăbuşit şi în mijlocul străzii Fulger s-a format un crater. „Avem probleme cu canalizarea de o lună. Am anunţat CAO şi abia acum au venit, când s-a prăbuşit asfaltul. Au săpat aici şi au zis că este conducta spartă“, a spus proprietarul de la nr. 103.
 „Cred că este din cauza celor care au asfaltat. Atunci când au pus balastul şi asfaltul, din cauza trepidaţiilor s-a spart şi conducta. În timp, apa a angrenat pământul şi s-a ajuns aici“, îşi dădeau cu părerea muncitorii CAO, care lucrau la înlocuirea conductei, care nici aceasta nu are o vechime mai mare de doi ani. Până la închiderea ediţiei, CAO nu îşi exprimase punctul de vedere oficial. În replică, reprezentantul Delta ACM, constructorul străzii, a spus: „Asta este culmea! Un an nu a avut conducta probleme, iar acum este spartă din cauza lucrărilor făcute de noi!“, a exclamat Ion Raşoveanu, reprezentantul Delta ACM.
Întrebarea care se pune este cine plăteşte oalele sparte sau mai bine zis asfaltul spart, fiindcă ştim că, de la începutul acestui an, în Craiova există un Regulament de spart străzi: cine sparge repară, şi nu cârpeşte, cum s-a tot întâmplat în anii trecuţi. Prin urmare, constructorul Delta ACM este obligat să readucă strada la starea iniţială, fiindcă aceasta este în garanţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS