17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCondescu nu dă nici un ban la CEO

Condescu nu dă nici un ban la CEO

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat că nu va plăti nici un leu Complexului Energetic Oltenia, din cele 19,8 milioane de lei imputate. Sumele pe care Pandurii le-ar avea de achitat către Complexul Energetic Oltenia reprezintă sponsorizări acordate nelegal de către societăţile din minerit în perioada 2009-2011. Totul a ieşit la iveală în urma verificărilor efectuate de Curtea de Conturi a României şi de Corpul de Control al Complexului Energetic Oltenia. Compania a contestat în instanţă decizia Curţii de Conturi a României de a recupera banii, însă magistraţii gorjeni şi craioveni au respins solicitarea CEO de a amâna punerea în aplicare a deciziei amintite. Ulterior, Complexul Energetic Oltenia a dat în judecată Clubul Pandurii pentru a recupera sumele despre care s-a stabilit că au fost virate ilegal.

Trăieşte şi fără banii de la CEO

Marin Condescu a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul Clubului Pandurii, că sumele primite de la societăţile din minerit şi energie au la bază protocoale încheiate cu societăţile respective, aprobări ministeriale şi hotărâri de guvern. Sumele au fost prevăzute an de an în bugetele de venituri şi cheltuieli ale Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, respectiv ale fostelor complexuri energetice din Oltenia, fondatori ai Clubului Pandurii, care şi-au asumat plata unor contribuţii. Marin Condescu susţine că modul în care au fost făcute plăţile a făcut şi în trecut obiectul unor verificări făcute de Finanţelor Publice şi chiar de Direcţia Naţională Anticorupţie: „Mergeam lunar la DNA. Nu s-a constatat nimic ilegal. Acţionarii au prevăzut în bugete aceste sume şi există aprobări de la ministere şi hotărâri de guvern. Dacă nici astea nu sunt valabile, nu ştiu ce mai este valabil în România. Şi anul acesta CEO susţine financiar sportul din Gorj. La anul, dacă vine Curtea de Conturi în control, o să depisteze iar că au fost virate nelegat sumele? E acelaşi lucru. Dacă cei de la CEO se decid că nu mai pot sau nu îşi mai permit să susţină mişcarea sportivă: fotbal, handbal şi baschet, pot să nu o mai facă. Noi ne descurcăm şi fără ei. Ce invocă ei în 2009 sunt şi prescrise! Este o intoxicare, o punere pe piste false a unor lucruri. E păcat că se întâmplă acum, când clubul împlineşte 50 de ani. Avem şi ocazia să ne clasăm pe un loc bun. Noi suntem patru acţionari. Am renunţat la finanţarea consiliului judeţean, care se ocupă de baschet şi handbal. Acţionari sunt acum CEO, USMO-FNME, Primăria Târgu Jiu şi Artego. Dacă CEO consideră că e momentul să se retragă, poate să o facă. Noi putem susţine fotbalul şi fără ei“, a declarat Marin Condescu, şeful Pandurilor şi al FNME, care a mai spus că DNA a verificat finanţarea Clubului  Pandurii în 2012, care a considerat că totul s-a derulat legal, decizând scoaterea de sub urmărire penală a celor anchetaţi.

Condescu anunţă că se mută sediul CEO

Marin Condescu a mai anunţat că sediul principalului finanţator al Clubului Pandurii, CEO, s-ar putea muta de la Târgu Jiu la Bucureşti, în viitorul Palat al Energiei. Un proiect  în acest sens ar fi în lucru la Ministerul Energiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS