Acasă Actualitate Castelul Pleşa va fi salvat de la prăbuşire

Castelul Pleşa va fi salvat de la prăbuşire

După ce mai mulţi oameni de afaceri, chiar şi străini, s-au perindat în preajma Castelului Pleşa din comuna Obârşia de Câmp, judeţul Mehedinţi, intenţionând să îl renoveze şi să-l redea circuitului turistic, toate încercările au eşuat. Mai mult decât atât, un om de afaceri belgian chiar începuse să facă acum câţiva ani ceva. A promis şi un teren de golf, dar totul a fost o mare minciună.
Acum, Primăria Obârşia de Câmp a scos din nou la concesionare Palatul Pleşa. Ca urmare a unei evaluări de specialitate, apoi a unei hotărâri de consiliu local, preţul concesionării a fost stabilit la valoarea de 80.000 de lei pentru o perioadă de plată de 25 de ani. Singurul om care a solicitat acest palat şi a promis că-l va renova şi-l va reda circuitului turistic a fost primarul din comuna învecinată Dârvari, Vasilică Ologu.
Palatul Pleşa este clădire de pa­trimoniu aflată în domeniul public al Primăriei Obârşia de Câmp, dar este în paragină de mai mulţi ani, fără ca autorităţilor de la nivel naţional să le pese.
Po­trivit clauzelor contractuale, Vasilică Ologu este obligat să restaureze clădirea în maximum trei ani şi să-i menţină destinaţia turistică.
„Am aprobat concesionarea Pa­latului Pleşa prin hotărâre de Consiliu Local contra sumei de 80.000 de lei în rate anuale timp de 25 de ani. Domnul primar din co­muna învecinată Dârvari, Va­silică Ologu, a solicitat conce­sionarea palatului. Dacă are spon­sori puternici, şi am înţeles că îi are, poate să facă acolo ceva frumos“, a declarat con­silierul local din Obârşia de Câmp, Marin Giurcă.
Reprezentantul Consiliului Local a mai spus că, în trecut, el şi fostul primar au fost la Ministerul Culturii pentru o discuţie cu ministrul Răzvan Teodorescu.
„Eu, personal, şi fostul primar Că­linescu am fost la ministrul Răzvan Teodorescu pentru a semna transferul acestei clădiri de patrimoniu de la Ministerul Cuturii în administrarea primăriei noastre. Am obţinut semnătura ministrului şi ulterior am con­cesionat palatul unui belgian. Acum sperăm ca domnul primar Vasilică Ologu să investească în palat şi să facă ceva că, dacă nu, îi vom rezilia şi lui contractul“, a mai spus consilierul local Marin Giurcă.
Primarul care a concesionat castelul spune că va face tot posibilul să respecte contractul, dar, mai ales, să îl salveze şi să-l redea turiştilor.

Exit mobile version