12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Băncii Mondiale, în vizită oficială în România

Preşedintele Băncii Mondiale, în vizită oficială în România

Preşedintele României, Traian Băsescu, îl va primi mâine după-amiază, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, a anunţat Administraţia Prezidenţială. Jim Yong Kim se va afla în Romania pe 9 şi 10 mai, aceasta fiind prima vizită făcută de oficial în ţara noastră de la preluarea funcţiei, în iulie 2012. Întâlnirea dintre Traian Băsescu şi preşedintele Băncii Mondiale va avea loc mâine, la ora 16:00.

Potrivit HotNews.ro, Banca Mondială a anunţat pe pagina de internet că Jim Yong Kim se va întâlni, în cadrul vizitei de două zile, cu membri ai Guvernului de la Bucureşti, cu reprezentanţi ai mediului politic, ai societăţii civile şi ai mediului de afaceri, cu care va discuta despre „cele mai bune modalităţi prin care World Bank Group poate continua să sprijine creşterea economică incluzivă din România şi prosperitatea comună”. Întâlnirile pe care le va avea şeful Băncii Mondiale „se vor concentra pe provocările şi oportunităţile cu care se confruntă România, o ţară cu venituri medii superioare, precum şi pe reformele necesare în contextul Uniunii Europene”.

Potrivit anunţului publicat pe pagina de internet a Băncii Mondiale, pe 9 mai Jim Yong Kim va avea o întâlnire şi cu premierul Victor Ponta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS