11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcia: Manifestaţie de 1 Mai la Istanbul, soldată cu răniţi

Turcia: Manifestaţie de 1 Mai la Istanbul, soldată cu răniţi

Mai multe persoane, printre care şi un fotograf al agenţiei de presă AFP şi doi poliţişti, au fost rănite în ciocnirile care au avut loc astăzi în capitala turcă Istanbul, între poliţie şi demonstranţi, cu prilejul manifestaţiei ocazionate de ziua de 1 Mai, informează Agerpres.ro. Aproximativ zece manifestanţi au fost spitalizaţi, cei mai mulţi suferind disconfort cardiac din cauza gazelor lacrimogene folosite de poliţişti. Un fotograf al AFP a fost atacat violent de manifestanţi anarhişti cu cagulă, care i-au distrus echipamentul. Guvernoratul Istanbulului a anunţat că 20 de manifestanţi au fost arestaţi.

Au fost raportate ciocniri în trei cartiere care duc spre Piaţa Taksim, unde străzile au fost închise şi baricadate pentru a împiedica accesul demonstranţilor. Poliţia a intervenit şi în apropiere de birourile sindicatului Disk, ai cărui reprezentanţi au convocat demonstraţia, birouri situate în apropierea Pieţei Taksim. Spre amiază tensiunea a scăzut, înregistrându-se o dispersare treptată a manifestanţilor veniţi spre Taksim.

Potrivit canalelor de televiziune locale, prin contrast, Ziua Muncii a fost sărbătorită fără incidente în alte locuri din capitală şi în alte oraşe din Turcia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS