12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateImpresionante forţe de ordine în Ziua de Florii

Impresionante forţe de ordine în Ziua de Florii

Astăzi, în duminica Floriilor, structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi prezente la datorie pentru a asigura desfăşurarea sărbătorii în condiţii de deplină siguranţă.
Astfel, peste 28.300 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor fi implicaţi în misiuni ce vizează menţinerea şi asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier şi a traficului în punctele de frontieră, precum şi prevenirea incendiilor.
Aproximativ 10.300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române vor acţiona în ziua de Florii pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale.
În jur de 1.500 de poliţişti de la Direcţia Rutieră vor fi prezenţi pe principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere.
Aceștia vor acţiona cu 698 mijloace auto şi 295 aparate radar.
Peste 7.700 de jandarmi vor executa misiuni pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale comise în locurile publice, descurajarea infractorilor şi soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite de la cetăţeni.
Pentru prevenirea incendiilor sau stingerea acestora, în special la lăcaşurile de cult, vor acţiona aproximativ 6.900 pompieri și lucrători de la structurile pentru situaţii de urgenţă, inclusiv personal calificat pentru acordarea primului ajutor medical în caz de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS