10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSANITAS ameninţă cu acţiuni de protest

SANITAS ameninţă cu acţiuni de protest

Membrii Federaţiei SANITAS ar putea ieşi în stradă în perioada imediat următoare, dacă Ministerul Sănătăţii nu va soluţiona în cel mai scurt timp revendicările sindicale, cea mai importantă referindu-se la garantarea acordării tuturor drepturilor salariale, se arată într-un comunicat remis vineri AGERPRES.
„Salariaţii din sistemul sanitar se confruntă cu probleme foarte grave, cea mai presantă dintre acestea fiind legată de garantarea acordării tuturor drepturilor salariale (sporuri şi tichete de masă). De asemenea, solicităm revizuirea finanţării unităţilor sanitare; respectarea prevederilor Acordului semnat între Ministerul Sănătăţii şi Federaţia SANITAS; semnarea de urgenţă a Actului adiţional la Contractul colectiv de muncă la nivel de grup de unităţi, în conformitate cu Legea nr. 62/2011. Nu în ultimul rând, trebuie demarate procedurile de negociere colectivă la nivel de sector de activitate“, se arată în comunicatul citat.
Potrivit conducerii SANITAS, salariaţii din domeniu sunt afectaţi în mod direct şi brutal de finanţarea defectuoasă a unităţilor din sistemul sanitar, fapt care duce la tensiuni crescânde în rândul membrilor de sindicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS