10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul rozariu din Oltenia, ocrotit de Fundaţia GdS

Primul rozariu din Oltenia, ocrotit de Fundaţia GdS

http:http://www.youtube.com/watch?v=-Eu5nUOGzkw

Fundaţia Gazeta de Sud, în parteneriat cu Facultatea de Agricultură şi Horticultură din Craiova, Grădina Botanică, Asociaţia „Amicii Rozelor“ şi societatea Oltenia Garden, a făcut, vineri, primul pas în amenajarea singurului rozariu din Oltenia

Studenţii Secţiei de Peisagistică a Facultăţii de Agricultură şi Horticultură, alături de profesoara lor, Sina Cosmulescu, dar şi elevi iubitori de natură de la clasa a III-a A step-by-step a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, îndrumaţi de Simona Ionică, şi-au dat întâlnire vineri dimineaţă în Grădina Botanică pentru a planta 30 de trandafiri puşi la dispoziţie de Oltenia Garden. Acesta a reprezentat primul pas în înfiinţarea unicului rozariu din Oltenia şi o activitate importantă pentru mediul înconjurător. Directorul Grădinii Botanice, Ion Stan, a avut numai cuvinte de laudă despre această iniţiativă. „Această acţiune este foarte bună pentru a conştientiza că Grădina Botanică este o oază de verdeaţă în municipiul Craiova. Tinerii care au venit trebuie să conştientizeze că orice plantă în plus este un aport de oxigen“, a mărturisit Ion Stan.

Parteneriat
elevi-studenţi

Elevii prezenţi la acţiune, extrem de entuziasmaţi, au fost „luaţi în primire“ de colegii lor mai mari, studenţii, care i-au ajutat şi le-au explicat cum se plantează un trandafir. Cei mici, bucuroşi de ieşirea în natură, au rămas cu o amintire plăcută din această zi şi au promis că vor trece mai des să vadă cum vor creşte frumoşii trandafiri la plantarea cărora au contribuit şi ei. „Am putut lua parte la plantarea de trandafiri şi peste câteva luni vom vedea rezultatele muncii noastre. Întotdeauna mi-a plăcut să am grijă de plante, de animale şi de tot ce ţine de mediu“, a spus Vlad Nedelcu, unul dintre elevii prezenţi la acţiune. Colegele sale, Mihaela Vlădescu şi Mădălina Dajă, erau tare bucuroase că au reuşit să participe la acest proiect. „Am avut ocazia să plantăm aceşti minunaţi trandafiri. Pe lângă asta, strângem gunoaiele din curtea şcolii şi încercăm să protejăm mediul“, au spus cele două fete.
Studenţii au fost şi ei încântaţi că au putut să-i înveţe câte ceva pe cei mici. „Este o experienţă foarte plăcută, te ajută să creezi o legătură cu natura, care e foarte importantă, deoarece tot felul de lucruri o poluează“, a mărturisit Iolanda Bojneag, studentă în anul I la Secţia de Peisagistică a Facultăţii de Agricultură şi Horticultură din Craiova.

Un istoric al proiectelor
pentru mediu

Aceasta este doar una dintre campaniile de mediu realizate de Fundaţia Gazeta de Sud. În 2008, fundaţia a dat startul Programului „Înfrunzeşte Craiova!“, care a constat în plantarea a 1.800 de copaci pe străzile din Bănie. Mai mult, chiar săptămâna trecută, alături de parteneri, fundaţia a început plantarea de pomi fructiferi şi plante ornamentale în câteva grădiniţe din Craiova. Iar lucrurile nu se vor opri aici. „Cu siguranţă, vor mai fi multe proiecte, deoarece credem cu tărie că putem să schimbăm ceva în bine“, a mărturisit Lelia Căluianu, reprezentant al Fundaţiei Gazeta de Sud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS