8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Reuniune a Grupului de lucru româno-american în problema vizelor

MAE: Reuniune a Grupului de lucru româno-american în problema vizelor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a găzduit astăzi cea de-a doua reuniune a Grupului de lucru româno-american pe probleme consulare, inclusiv problematica vizelor, în cadrul discuţiilor fiind reconfirmat interesul comun pentru crearea premiselor necesare în vederea accesului în programul Visa Waiver, informează Agerpres.ro. Potrivit unui comunicat al MAE, la reuniunea coprezidată de consulul general al Statelor Unite ale Americii (SUA) la Bucureşti şi de directorul Direcţiei SUA şi Canada din cadrul MAE, au participat reprezentanţi ai MAE, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei, Serviciului Român de Informaţii, Oficiului Român pentru Adopţii (ORA), precum şi ai Ambasadei SUA la Bucureşti.

Discuţiile au reconfirmat interesul comun al celor două părţi pentru crearea, în cel mai practic mod cu putinţă, a premiselor necesare pentru accesul în programul Visa Waiver. În acest context, cele două părţi au realizat un schimb de informaţii cu privire la evoluţiile relevante din domeniile circumscrise problematicii Visa Waiver, inclusiv referitoare la dezbaterile în curs din Congresul SUA pe tema propunerilor de modificare a criteriilor actuale de acces în programul Visa Waiver.

În cadrul reuniunii au mai fost abordate aspecte ale cooperării bilaterale în domeniul aplicării legii, fiind remarcată cooperarea foarte bună în plan judiciar, precum şi aspecte relevante din domeniul de activitate al ORA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS