16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: FBI a arestat un bărbat suspectat că ar fi trimis scrisori cu ricină unor oficiali americani

SUA: FBI a arestat un bărbat suspectat că ar fi trimis scrisori cu ricină unor oficiali americani

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a arestat un bărbat din Mississippi, suspectat că ar fi responsabil de trimiterea unor scrisori în care a fost descoperită ricină şi care erau destinate preşedintelui Barack Obama, unui senator şi unui alt oficial american, informează Mediafax.ro citând ediţia electronică a publicaţiei USA Today. Paul Kevin Curtis a fost arestat la domiciliul său din Corinth, Mississippi, au declarat oficiali ai FBI. Curtis este „persoana considerată responsabilă pentru trimiterea celor trei scrisori prin Serviciul Poştal al Statelor Unite, care conţineau o substanţă granulată, care a fost testată preliminar pozitiv pentru ricină”, au explicat reprezentanţii FBI.

Rapoartele FBI notează că scrisorile purtau menţiunea „A vedea un lucru greşit şi a nu-l dezvălui înseamnă a deveni părtaş la continuarea acestui lucru” şi erau semnate „Eu sunt KC şi aprob acest mesaj”, formulă folosită de candidaţi la alegeri, la sfârşitul reclamelor din campania electorală.

Atât FBI cât şi Casa Albă au dezminţit speculaţiile conform cărora scrisorile ar avea vreo legătură cu exploziile de la maratonul din Boston.

Ricina este o otravă letală care se găseşte în seminţele de ricin. Aceasta poate afecta persoanele care inhalează, înghit sau ating substanţa, provocând simptome ca febră, tuse, transpiraţie excesivă şi acumulare de lichid în plămâni. Moartea victimei poate surveni în 36 – 72 de ore în cazul în care substanţa este ingerată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS