13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCutremur cu magnitudinea 5,2 grade în Iran

Cutremur cu magnitudinea 5,2 grade în Iran

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 grade pe scara Richter a afectat joi orăşelul Tassouj, în nord-vestul Iranului, a anunţat presa iraniană citând Centrul seismologic din cadrul Universităţii Teheran. Conform Mediafax, epicentul cutremurului s-a aflat la o adâncime de aproximativ opt kilometri. Seismul a fost urmat de replici mai puţin puternice.Tassouj este un orăşel situat la mai puţin de 100 de kilometri de Tabriz, capitala provinciei, unde cutremurul a fost resimţit.
„Nici o pagubă nu a fost raportată, pentru moment (…). Ne aflăm în contact cu prefectul din Tassouj”, a declarat Khalil Saiie, directorul Centrului pentru Gestionarea Crizelor din cadrul guvernoratului provinciei Azerbaidjanul de Est, citat de agenţia Isna.
Partea de sud-est a Iranului a fost afectată marţi de un cutremur violent, cu magnitudinea de 7,8 potrivit Centrului american de geofizică USGS, care s-a soldat cu un mort în Iran şi cu aproape 40 de morţi în Pakistanul vecin. Acest cutremur a fost prezentat de către autorităţile iraniene ca cel mai puternic seism înregistrat în ţară începând din 1957 şi până în prezent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS