10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBloc nou în Craioviţa

Bloc nou în Craioviţa

Un bloc nou se va ridica lângă Bigul Vechi din Craioviţa Nouă.
Craiovenii care locuiesc în blocurile 119, 120 şi 121, situate pe bulevardul Dacia, la marginea cartierului Craioviţa Nouă, au intrat din nou, sâmbătă, în panică, atunci când au văzut utilaje de construcţie. Reamintim că, în urmă cu o săptămână, firma Delta ACM a venit cu buldozere, excavatoare, basculante şi le-a „ras“ parcarea din spatele blocurilor, din dispoziţia Primăriei Craiova, pentru ca municipalitatea să evite un proces cu proprietarul terenului pe care se construise acea parcare, pe vremea fostului primar. De această dată, utilajele – un excavator şi câteva basculante de mare tonaj – şi-au făcut apariţia în faţa blocurilor amintite, pe terenul viran dintre blocuri şi Bigul Vechi. Ce se întâmpla acolo? Se construia un bloc!
„Deţin acest teren din 2007. L-am cumpărat cu bani mulţi – 185.000 de euro – de la cel care a fost împroprietărit aici de primărie. Apoi a venit criza şi n-am mai reuşit să vând acest teren nici cu 100.000 de euro. Aşa că am decis să construiesc un bloc şi să vând apartamentele. Nu e primul bloc pe care îl fac şi îl vând. Am toate actele în regulă, inclusiv autorizaţie de construire de la primărie, şi voi ridica imobilul chiar cu firma mea de construcţii“, a declarat Dumitru Aron, proprietarul terenului de lângă Bigul Vechi.
Potrivit autorizaţiei de construire nr. 257 din 27.03.2013, blocul a cărui construcţie a început va fi de tipul P+5, cu spaţii comerciale la parter, şi va avea 20 de apartamente de două camere.
Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS