27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu nemulţumit de rata de absorbţie a fondurilor UE

Băsescu nemulţumit de rata de absorbţie a fondurilor UE

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Palatul Cotroceni, de faţă cu membrii Guvernului, că rata actuală de absorbţie a fondurilor structurale, de numai 13,5%, nu este mulţumitoare, adăugând că o mai bună atragere a banilor de la UE ar asigura o creştere economică mai ridicată, conform realitatea.net.

Băsescu a atras atenţia că la 1 ianuarie 2014, la începutul a exerciţiului bugetar multianual al UE pentru perioada 2014-2020, Guverul va trebuie să aibă pregătite „un număr mare de noi proiecte”.

„Avem o estimare, să spunem, pozitivă de creştere economică de 1,7% anul viitor, dar cu toate veştile bune, aş face nişte observaţii, nişte atenţionări legate de două aspecte. Primul este nevoia de a accelera absorbţia fondurilor de la Uniunea Europeană. Este clar că nu ne poate mulţumi absorbţia actuală de numai 13,5% şi mi se pare foarte important să ţinem cont de faptul că noul exerciţiu bugetar al UE începe la 1 ianuarie 2014, deci peste câteva luni, ceea ce ar însemna ca acea dată să ne găsească cu un număr mare de proiecte pregătite spre a se trece la implementarea lor”, a afirmat Băsescu.

El a subliniat că aceste probleme îl „frământă” şi a adăugat că este convins că şi membrii Guvernului sunt la fel de preocupaţi, având în vedere că o rată de absorbţie ridicată ar asigura o creştere economică mai mare şi locuri de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS