24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevi craioveni, în practică în Spania

Elevi craioveni, în practică în Spania

Un grup de elevi ai Liceului Tehnologic „George Bibescu“ fac practică în… Spania, sub coordonarea a doi profesori de specialitate din unitatea lor de învăţământ.
„Este vorba de 21 de elevi din clasa a XI-a, de la profilul electrician-electronist auto, care, în perioada 8-26 aprilie, efectuează un stagiu de pregătire practică la firme de profil din Malaga-Spania, în cadrul unui proiect Leonardo. Acolo lucrează efectiv la diferiţi agenţi economici din domeniul construcţiei şi depanării de autovehicule, pentru a-şi perfecţiona cunoştinţele dobândite la şcoală, în România“, a precizat profesorul Petre Cauc, directorul Liceului Tehnologic „George Bibescu“.
Desemnarea celor 21 de elevi care iau parte la acest proiect s-a făcut nu doar pe criterii de pregătire teoretică şi practică, ci şi de cunoaştere a limbii spaniole. Grupul elevilor selecţionaţi a urmat o lună de cursuri intensive de limbă spaniolă, pregătire finalizată cu un examen.
Nu e prima dată când elevi ai Liceului „George Bibescu“ din Craiova fac practică în străinătate. În 2010 şi 2011, unitatea de învăţământ a trimis în Franţa, Polonia şi Germania elevii de la profilul electrician-electronist auto, dar şi pe cei de la mecanică auto.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS