Acasă Actualitate Gorj: Primarii excluşi din PDL, chemaţi înapoi

Gorj: Primarii excluşi din PDL, chemaţi înapoi

Dan Vâlceanu, viitorul preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Gorj a Partidului Democrat Liberal (PDL) vrea să anuleze deciziile de excludere din partid a primarilor din localităţile Turburea, Samarineşti şi Fărcăşeşti. Ion Bârcă, edilul din Turburea, Marian Ardeiu din Samarineşti şi Spiridon Bălu din Fărcăşeşti, au fost excluşi în urmă cu două săptămâni din PDL, întrucât au susţinut Uniunea Social Liberală (USL) la alegerile parlamentare. Deciziile de eliminare din partid au fost luate de fosta conducere a filialei, în frunte cu deputatul Ion Cupă. Singurul parlamentar al PDL a decis însă să-i părăsească pe colegii săi din PDL şi să treacă la PNL. Cel căruia i-au fost încredinţate destinele Organizaţiei Judeţene Gorj a PDL, omul de afaceri Dan Vâlceanu, nu vrea sub nici o formă să rămână fără cei trei edili, mai ales că pedeliştii nu au decât opt primari în tot judeţul, din cele 70 de primării.

Vor supune la vot

Odată cu plecarea celor trei şi cu alţi doi edili pe picior de plecare, pedeliştii gorjeni riscă să rămână fără reprezentare la nivelul administraţiei locale. Decizia lui Dan Vâlceanu de a-i chema înapoi în partid pe cei trei primari a prins tot mai mult contur în momentul în care preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) Gorj a declarat public faptul că cei trei nu au loc în organizaţia pe care el o conduce.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre colegii lui Cârciumaru de USL, liberalii, unde atitudinea conducerii în legătură cu acest subiect este mult mai flexibilă. Dan Vâlceanu susţine că primarii trebuie să se întoarcă în PDL, dacă va exista o decizie a Biroului Permanent: „Noi facem analize şi vom lua o decizie în cadrul unui for colectiv de conducere. Dacă se va lua decizia că este mai bine să rămână în partid, atunci vor rămâne în partid”, a declarat Dan Vâlceanu.

Ardeiu nici nu vrea să audă

Unul dintre primarii care au fost daţi afară din PDL, Marian Ardeiu, din Samarineşti, a declarat că nici nu vrea să audă de o revenire în partidul din care a fost dat afară. Primarul a menţionat că nimeni nu poate să îl ţină cu forţa la PDL şi că în ultimă instanţă, dacă va redeveni membru al PDL cu acte în regulă va apela la instanţa de judecată. „M-au dat afară şi gata. Eu sunt independent. Nu mă pot ţine cu forţa. Am primit şi hârtia că sunt exclus. Eu am hârtiile şi o să mă adresez instanţei. Dacă între timp m-am înscris în alt partid eu ce fac, ei nu îşi pun întrebarea asta? Nu că ar fi cazul, dar ipotetic vorbind. Dacă ei vor să aibă cu orice preţ numele meu pe o listă la partid nu au decât. Eu nu mă mai întorc, ci o să contest în instanţă orice decizie o vor lua.“, a afirmat Marian Ardeiu, primarul din Samarineşti.


Editor: Oana Olaru

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version