16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecurs respins pentru agresorul din staţia de autobuz

Recurs respins pentru agresorul din staţia de autobuz

Magistraţii Tribunalului Dolj au hotărât ieri să respingă recursul formulat de tânărul de 29 de ani, cercetat pentru comiterea infracţiunii de loviri cauzatoare de moarte după ce a lovit un bătrân de 75 de ani, care a decedat la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Poliţiştii doljeni au stabilit că, joi, în jurul prânzului, între Mihai Dicu, de 75 de ani, şi Cătălin Babiuc, de 29 de ani, ambii domiciliaţi în Craiova, care circulau cu autobuzul E1, a izbucnit o altercaţie. Cearta dintre cei doi a pornit de la faptul că Mihai Dicu i-a reproşat tânărului că nu îl lasă să coboare înaintea lui din autobuz, în staţia din apropierea Parcului „Nicolae Romanescu“. După ce au coborât în staţie, după un schimb de replici, Mihai Dicu l-a lovit cu pumnul în faţă pe Babiuc, iar acesta din urmă i-a răspuns cu aceeaşi monedă. Tânărul l-a lovit cu pumnul pe bătrânul de 75 de ani, iar acesta a căzut din picioare şi s-a lovit cu capul de dalele de beton ale trotuarului. Bătrânul de 75 de ani a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că a suferit un traumatism cranio-cerebral acut sever şi hemoragii intracraniene multiple şi severe.
Babiuc a fost ridicat de poliţişti din staţia de autobuz şi dus la audieri, ulterior fiind reţinut pentru 24 de ore. Vineri, Judecătoria Craiova a emis pe numele tânărului craiovean un mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală gravă, faptă pedepsită cu închisoarea de la doi la şapte ani. Avocatul lui Babiuc a făcut recurs împotriva mandatului emis de judecători, iar, la câteva ore de la pronunţarea instanţei, în jurul orei 17.00, medicii Spitalului de Urgenţă Craiova au anunţat că Mihai Dicu a decedat.
După decesul bătrânului, procurorii care instrumentează acest dosar au schimbat încadrarea faptei comise de Babiuc din vătămare corporală gravă în loviri cauzatoare de moarte, faptă pedepsită cu închisoarea de la 5 la 15 ani.
Ieri, Tribunalul Dolj a respins ca nefondat recursul făcut de Cătălin Babiuc, astfel că tânărul va fi cercetat în continuare în stare de arest pentru fapta comisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS