10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateROMARM pregăteşte debarcarea conducerii UM Sadu

ROMARM pregăteşte debarcarea conducerii UM Sadu

Compania Naţională ROMARM Bucureşti pregăteşte înlocuirea actualilor şefi ai Uzinei Mecanice (UM) de la Sadu din oraşul gorjean Bumbeşti-Jiu. Principalul vizat este actualul director Nicolae Dijmărescu, cercetat pentru neglijenţă în serviciu de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în dosarul traficului cu muniţie de la Uzina pe care o conduce. Renunţarea la actuala conducere a UM Sadu are în vedere atât rezultatele Corpului de Control trimis la societate de către directorul ROMARM, Dan Tache, cât şi activitatea, în general, a şefilor fabricii producătoare de muniţie. Pentru a-l înlocui din funcţie pe directorul Uzinei Mecanice de la Sadu, conducerea ROMARM a fost nevoită să îi caute un înlocuitor şi preşedintelui Consiliului de Administraţie, Mihai Norocel, care a demisionat. Stabilirea componenţei noului Consiliu de Administraţie al UM Sadu va fi realizată în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor programată pentru această săptămână. Cel care va prelua şefia Consiliului de Administraţie al UM Sadu va fi Marius Iana.

Vrea un şef din afara Uzinei

Potrivit directorului Companiei ROMARM, Consiliul de Administraţie va decide schimbarea din funcţie a lui Nicolae Dijmărescu. În locul acestuia ar putea fi numit un specialist din cadrul ROMARM Bucureşti. „Lucrurile, din punctul meu de vedere, sunt foarte clare. Am şi raportul Corpului de Control la dispoziţie. Nu numai raportul stă la baza deciziilor de a face schimbări în conducerea şi organizarea UM Sadu, ci şi alte elemente. Se va întruni AGA şi va alege Consiliul de Administraţie, iar Consiliul de Administraţie va fi cel care va desemna noua conducere. Totul este programat să se întâmple în această săptămână. Nu se ştie cine va fi noul director, să vedem ce găsim la Uzină. Eu aş fi înclinat către un director care să vină din afară la Uzina Mecanică Sadu. Probabil că ar fi cea mai bună soluţie în actualul context“, a menţionat şeful ROMARM.

Exporturile de muniţie, în derulare

Dan Tache a mai spus că activitatea de producere de muniţie la Uzina Mecanică Sadu este în derulare. Până în prezent, fabrica a trimis la export mai multe cantităţi de cartuşe pentru parteneri din Statele Unite ale Americii. În acest sens, se află în derulare contracte de nouă milioane de dolari. „Vrem linişte şi stabilitate de la noua conducere. Contractele cu Statele Unite ale Americii sunt în derulare. Am făcut exporturi şi săptămâna trecută şi avem şi în această săptămână un lot. Trebuie să respectăm contractele pe care le-am semnat. Noi ne ocupăm în această perioadă să asigurăm materia primă pentru fabricarea cartuşelor“, a mai spus directorul Companiei Naţionale ROMARM.
Opt salariaţi ai Uzinei Mecanice de la Sadu sunt cercetaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru trafic de muniţie. Unul dintre cei opt a fost arestat preventiv, după ce a vândut unui poliţist sub acoperire 200 de cartuşe. Directorul UM Sadu, Nicolae Dijmărescu, şi şeful Serviciului de Pază, Marius Borcan, sunt acuzaţi de neglijenţă în serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS