10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCCR a respins excepţia ridicată de fostul premier Adrian Năstase

CCR a respins excepţia ridicată de fostul premier Adrian Năstase

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, azi, cu unanimitate, excepţia ridicată de fostul premier Adrian Năstase anul trecut privind includerea în durata executării pedepsei a perioadei în care un condamnat se află în spital. Potrivit agenţiei Agerpres, decizia CCR este definitivă şi general obligatorie.

CCR a avut azi pe ordinea de zi excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 87 alin.3 din Codul penal, invocată de fostul premier anul trecut în procesul de la Curtea de Apel Bucureşti care judeca la acea vreme recursul la decizia instanţei inferioare privind o contestaţie la executarea pedepsei. Dispoziţiile criticate prevăd: „Timpul în care condamnatul, în cursul executării pedepsei, se află bolnav în spital, intră în durata executării, afară de cazul în care şi-a provocat în mod voit boala, iar această împrejurare se constată în cursul executării pedepsei”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, pe 20 iunie 2012, pe Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”.

În aceeaşi zi, el a fost dus cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca din Capitală, în urma unei încercări de sinucidere la domiciliul său, după ce poliţiştii s-au prezentat pentru a-i înmâna mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea. În 18 martie 2013, Adrian Năstase a fost eliberat din penitenciar după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis eliberarea sa condiţionată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS