24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria demolează şi fuge

Primăria demolează şi fuge

În câteva ore, zeci de locuri de parcare făcute din bani publici, acum un an, au fost demolate cu buldozerele

O parcare făcută acum un an, în care zeci de familii din Craioviţa Nouă îşi ţineau maşinile, a dispărut în doar câteva ore, după ce a fost „rasă“ de buldozere sâmbătă dimineaţă.
Trecuseră doar câteva minute după ora 8.00, când dimineaţa zilei de sâmbătă le-a fost tulburată locatarilor din blocurile 119, 120, 121 şi 122 de pe bulevardul Dacia. Mai multe buldozere, excavatoare şi camioane au apărut ca din senin şi s-au apucat să demoleze parcarea amenajată în primăvara anului trecut de-a lungul aleii din spatele blocurilor.
„I-am întrebat ce fac aici şi ne-au luat în râs. Ne-au zis că nu ne interesează pe noi ce fac ei acolo. Mi-a spus cineva că terenul ar urma să fie retrocedat“, a povestit Ileana Pătru.
„Pe utilaje scria Delta ACM. La un moment dat, au venit nişte poliţişti şi i-au luat la întrebări pe muncitori, pentru că, din câte am înţeles, n-ar fi avut autorizaţie de demolare. Până la urmă au plecat, cam pe la 12.00“, a spus şi Georgeta Dragu.

Primăria tace

La orele prânzului, când utilajele au dispărut, nu mai era nici urmă din parcarea betonată de pe marginea străzii amintite. Buldozerele încărcaseră în basculante tot betonul spart, iar pe locul respectiv a rămas pământul gol, ba chiar şi nivelat de utilajele care înlăturaseră orice „probă“ a demolării.
„Cred că, dacă aveau timp, ar fi pus şi gazon“, făcea haz de necaz un bărbat aflat cu copilul la locul de joacă de lângă fosta parcare.
Am încercat să aflăm ce-i cu această demolare din Craioviţa Nouă, dar reprezentanţii Delta ACM n-au putut fi contactaţi. Culmea este că atât Poliţia Locală Craiova, cât şi Secţia 5 Poliţie din Craioviţa Nouă susţin că nu au avut reprezentanţi la faţa locului şi nu ştiu despre această demolare.
Să fie cumva vorba despre vreo împroprietărire a unei persoane importante, pentru care nu s-a găsit un alt spaţiu decât părculeţul şi parcarea din spatele blocurilor 119 – 122? Cu siguranţă, Primăria Craiova ar trebui să ştie. Municipalitatea refuză să ofere, însă, explicaţii prin intermediul purtătorului de cuvânt, iar până la închiderea ediţiei nu a răspuns nici în scris solicitării noastre privind această demolare misterioasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS