21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdrian Năstase, din nou în faţa magistraţilor

Adrian Năstase, din nou în faţa magistraţilor

Adrian Năstase se va prezenta astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde are loc primul termen în recursul înaintat de procurori în dosarul Zambaccian, conform realitatea.net.
Pe 30 martie 2012, instanţa l-a achitat pe fostul premier pentru luare de mită, dar l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj. Procurorii au făcut atunci recurs.
Dosarul în care fostul premier Adrian Năstase este acuzat că a primit diverse obiecte şi contravaloarea unor lucrări de construcţie în schimbul numirii şi menţinerii în funcţia de directoare a Inspectoratului de Stat în Construcţii a Irinei Jianu a ajuns în instanţă în 2006, dar s-a întors la procurori un an şi jumătate mai târziu, din cauza unei decizii a Curţii Constituţionale.
El ar fi primit peste 100.000 de dolari (reprezentând contravaloarea unor bunuri importate din China) şi 1.200.000 de lei (reprezentând contravaloarea tâmplăriei din aluminiu şi lemn cu geam termopan, executată la imobilele din Bucureşti, strada Zambaccian nr. 16 şi comuna Cornu, judeţul Prahova)
Adrian Năstase a fost eliberat din Penitenciarul Jilava, pe 18 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS