17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Ambasada României la Phenian îşi continuă activitatea

MAE: Ambasada României la Phenian îşi continuă activitatea

Ambasada României la Phenian îşi continuă activitatea, a precizat duminică Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE), dând asigurări că monitorizează atent evoluţiile din Peninsula Coreeană şi evaluează permanent securitatea misiunii diplomatice.
„În contextul actual, activitatea misiunii noastre diplomatice continuă”, arată MAE, citat de Agerpres.

MAE afirmă că se află în permanent contact cu partenerii din UE care au reprezentare diplomatică la Phenian, în vederea menţinerii unor linii de conduită comune.  „În prezent în Ambasada de la Phenian se află 12 persoane, diplomaţi, personal auxiliar şi familiile acestora. Cu excepţia personalului ambasadei, în Coreea de Nord nu există alţi cetăţeni români”, detaliază MAE.

Ministrul britanic al afacerilor externe, William Hague, a făcut duminică apel la „calm” în condiţiile în care nu există semne recente privind o „redesfăşurare” a forţelor nord-coreene şi a adăugat că nu există o „necesitate imediată” de a-i retrage pe diplomaţii britanici din Coreea de Nord.

În pofida avertismentului făcut săptămâna trecută de Coreea de Nord în sensul că va fi incapabilă să asigure securitatea ambasadelor străine de la Phenian începând cu 10 aprilie în caz de conflict, „nu am văzut necesitatea imediată de a răspunde evacuându-i pe diplomaţii noştri”, a declarat William Hague. Acesta a adăugat că Regatul Unit va continua să urmărească îndeaproape situaţia împreună cu aliaţii săi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS