16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful PDL Gorj a trecut la PNL

Şeful PDL Gorj a trecut la PNL

Preşedintele interimar al PDL Gorj, deputatul Ion Cupă, s-a înscris în Organizaţia Judeţeană a PNL. Parlamentarul a fost prezentat vineri într-o conferinţă de presă a PNL, chiar de către Dian Popescu, liderul liberalilor gorjeni. Înainte de a-i oferi cuvântul noului membru de partid, şeful PNL Gorj a ţinut să precizeze că Ion Cupă nu a venit în Organizaţia Judeţeană pentru a-i lua locul, ci a făcut pasul către penelişti, după mai multe runde de negocieri, derulate în cursul zilei de joi, la Bucureşti. În Capitală, Ion Cupă a negociat intens cu liderii centrali ai Partidului Naţional Liberal şi s-a lăsat convins să devină membru cu acte în regulă al unui partid aflat la putere. Deputatul a demisionat din PDL, la scurt timp după ce Biroul Permanent Judeţean Interimar al PDL a decis excluderea a trei primari. Este vorba de: Ion Bârcă, din Turburea, Marian Ardeiu, din Samarineşti, şi Spiridon Bălu, din Fărcăşeşti. Cei trei au fost acuzaţi că au susţinut candidaţii USL la alegerile parlamentare.

Se săturase de scandaluri

Deputatul Ion Cupă a declarat că scandalurile din PDL de la nivel central, dar şi cele de la PDL Gorj l-au determinat să plece la PNL. „Alegerile interne de la nivel central au afectat major organizaţia de la Gorj, şi nu numai. Imaginea Congresului de la Bucureşti a fost dezolantă. La final erau două tabere rele în care se huiduiau unii pe alţii. Atunci mi-am pus problema dacă eu mai pot sau nu reorganiza PDL Gorj. Din ce am văzut în sală la alegeri, PDL nu mai însemna mare lucru pentru mine. Au urmat apoi şi problemele locale. Nu aş vrea să creadă oamenii că am cedat. Au fost create scandaluri artificial. Starea şi opinia multora este de a face scandal. Eu nu sunt obişnuit să trăiesc în scandaluri. Numai scandaluri şi fără obiective, nu se poate. Între partidele la putrere se mai acceptă. Dar în opoziţie să te cerţi pe himere, nu se mai acceptă. Eu nu pot să construiesc un proiect major pentru 2016. Sunt oameni care vor scandal, fără să construiască. E un partid care se destructurează. Sunt oameni care se luptau să fie pe liste şi atât. Îmi cer scuze celor care şi-au pus speranţe în mine că reorganizăm PDL Gorj. Nu s-a mai putut“, a declarat Cupă.

A plecat după naşul Stănişoară

Deputatul Ion Cupă a recunoscut că plecarea naşului său Mihai Stănişoară la PNL l-a influenţat şi pe el în luarea acestei decizii. Cupă a mai fost deranjat şi de faptul că Ion Ruşeţ a fost trecut pe lista cu delegaţi de la PDL Gorj pentru a participa la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL. „Am ales că intru într-o organizaţie serioasă, care reprezintă Dreapta. Eu am o relaţie foarte apropiată cu domnul Stănişoară şi a contribuit şi acest lucru la trecerea mea la PNL. Joi am luat decizia de a demisiona din PDL. Nu mă aşteptam ca Ion Ruşeţ să fie pe lista delegaţilor permanenţi de la Bucureşti, fără ca eu să fiu consultat. Au fost motive atât de la nivel central, cât şi de la nivel local pentru a nu mai rămâne la PDL. Au fost scandaluri în PDL. Eu am fost numit când domnul Ruşeţ nu mai era preşedinte, ci simplu membru. Eu m-am trezit cu el pe lista de delegaţi fără să mi se spună, nu am putut să accept. Unii şi-au dorit să duc o luptă de gherilă, dar eu nu pot să fac aşa ceva. Până acum m-am apărat. Eu vreau să construiesc. Ce să construiesc dacă preşedintele de la nivel central îmi spune că nu ştie cine l-a pus pe Ruşeţ pe listă. Atunci să rămână Ruşeţ să distrugă partidul. Cred că mă vor urma şi alţi oameni. Dar mulţi încă nu au aflat. Am luat decizia după ce am aflat că pe la spatele meu se întâmplă lucruri necurate“, a mai spus proaspătul liberal Ion Cupă. Ion Ruşeţ a fost senator şi a condus PDL Gorj până după alegerile parlamentare.  

Foştii săi colegi din PDL îl acuză de trădare

Trecerea lui Ion Cupă la PNL este comentată în termeni duri de foştii săi colegi de partid şi subalterni. Pedelistul Dan Vâlceanu, consilier judeţean, nu mai găsea vineri cuvinte pentru a-şi exprima opiniile în legătură cu plecarea din partid a şefului său pe linie politică: „Este o trădare ordinară. Toată lumea poate să îşi dea seama despre tot ce s-a întâmplat în PDL în ultima perioadă. Totul e limpede acum“, a adăugat Dan Vâlceanu, care a precizat că va accepta să preia conducerea filialei, dacă i se va propune acest lucru. La rândul său, pesedistul Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean Gorj, este de părere că Ion Cupă a trecut la PNL pentru putere şi interes la fel ca naşul său Mihai Stănişoară: „Ion Cupă a trecut de la PDL la PNL pentru putere, pentru a-şi rezolva problemele personale aşa cum au făcut pedeliştii până acum. Naşul lui Cupă de la Mehedinţi, Mihai Stănişoară, a trecut la PNL când a văzut că PDL nu mai are şanse să revină la guvernare“, a spus Ion Călinoiu despre noul său coleg de Uniune.

Primise sarcina de a reorganiza PDL

Şeful pedeliştilor primise recent girul lui Vasile Blaga de a conduce destinele democrat-liberalilor gorjeni până la organizarea de alegeri interne. Imediat după alegerile parlamentare s-a vehiculat o trecere a acestuia de la PDL la USL. Ion Cupă a ocupat, înainte de a fi ales deputat, postul de director general al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj şi nu a fost schimbat din funcţie de noua putere. Fostul şef al PDL Gorj era singurul parlamentar al democrat-liberalilor gorjeni. Excluderea din PDL a primarului Ion Bârcă, la scurt timp după ce chiar Ion Cupă îl reconfirmase în funcţia de preşedinte al PDL Turburea, a fost semnalul că inclusiv liderul democrat-liberalilor gorjeni îşi pregătea terenul pentru a părăsi Organizaţia Judeţeană a PDL Gorj. De altfel, este de aşteptat ca şi cei trei primari daţi afară din partid, la sfârşitul săptămânii trecute, să se înscrie într-una din formaţiunile politice din cadrul USL. Cu toate că Ion Cupă a anunţat că s-a hotărât joi să treacă la PNL, fostul şef al liberalilor gorjeni, Dan Ilie Morega, anunţase în urmă cu o săptămână că şeful pedeliştilor din Gorj va trece la PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS