Acasă Actualitate „Ostatici“ în Sala Polivalentă

„Ostatici“ în Sala Polivalentă

Mai mulţi craioveni au fost luaţi ostatici, ieri-dimineaţă, în Sala Polivalentă din municipiu, fiind nevoie de intervenţia Detaşamentului Antitero din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă (GJM) Craiova pentru salvarea lor. În jurul orei 10.30, două autoturisme au intrat în viteză în parcarea Sălii Polivalente din Craiova şi au oprit în faţa intrărilor dinspre stadionul „Ion Oblemenco“. Din ele au coborât mai mulţi bărbaţi înarmaţi, au tras câteva focuri de armă în aer, după care s-au refugiat în Sala Polivalentă, unde au luat ostatici.
Ulterior, o parte dintre atacatori au încercat să fugă cu un autobuz în care luaseră mai mulţi ostatici, însă au fost blocaţi de luptătorii Detaşamentului Antitero. Jandarmii au spart geamurile autobuzului, au intrat, şi în câteva secunde i-au reţinut pe atacatori. Pentru că mai rămăseseră câţiva atacatori în Polivalentă, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie a survolat clădirea, iar mai mulţi jandarmi au coborât pe frânghii, pe acoperiş. De acolo au coborât pe frânghii, au intrat în clădire şi au reuşit să elibereze şi restul ostaticilor.
Din fericire, a fost vorba de un exerciţiu demonstrativ al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Dolj şi al GJM Craiova, făcut ieri, cu ocazia aniversării Zilei Jandarmeriei Române.
Pe lângă acest exerciţiu spectaculos, craiovenii care au îndurat ploaia şi vremea mohorâtă de ieri au putut vedea cum jandarmii doljeni au intervenit şi au aplanat o bătaie între două grupuri de suporteri, dar şi o serie de exerciţii de kata făcute de jandarmii din cadrul IJJ Dolj.
Tot ieri, craiovenii au putut vizita standurile cu tehnică şi echipament militar amplasate în Sala Polivalentă, dar şi expoziţiile de carte şi pictură ale jandarmilor doljeni.
Pe 3 aprilie 1850, Grigore Alexandru Ghica, domnitorul Moldovei, a semnat „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi“, acesta fiind considerat momentul înfiinţării Jandarmeriei Române.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version