12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei primari excluşi cu scandal din PDL

Trei primari excluşi cu scandal din PDL

Trei primari gorjeni au fost excluşi din Organizaţia Judeţeană a PDL. Decizia a fost luată în cadrul ultimei şedinţe a Biroului Permanent Interimar al PDL Gorj care a avut loc duminică seară. Cei trei edili excluşi sunt: Ion Bârcă, din Turburea, Marian Ardeiu, din Samarineşti, şi Spiridon Bălu, din Fărcăşeşti. Primarii au fost acuzaţi cu au sprijinit candidaţi ai USL în ultima campanie electorală pentru alegerile parlamentare. Unul din cei daţi afară din partid, Marian Ardeiu, a declarat că nici măcar nu a fost prezent la şedinţa Biroului Permanent Judeţean în care s-a propus şi votat eliminarea sa din cadrul formaţiunii politice unde venise în urmă cu un an. Cele mai vehemente opinii împotriva celor trei primari le-au exprimat foştii candidaţi la alegerile parlamentare, care au spus că nu au beneficiat de nici un fel de susţinere din partea edililor şi, astfel, au ajuns în situaţia de a pierde voturi importante.

Ardeiu are oferte

Primarul din Samarineşti, Marian Ardeiu, a declarat că se aştepta să fie exclus din PDL, date fiind ultimele informaţii care erau vehiculate la nivelul filialei judeţene. Edilul susţine că va rămâne o perioadă de timp independent, după care se va decide în ce partid se va înscrie. „Nu sunt prea multe de comentat. Am aflat şi eu din presă că am fost dat afară din partid. Nu pot să spun prea multe pentru că aştept să îmi fie comunicat oficial că nu mai fac parte din PDL, şi să văd şi motivele pentru care am fost exclus. Decizia luată de forumul de conducere al partidului este clară, iar decizia mea este să rămân independent şi să susţin USL. Oferte din partea altor partide există, dar nu le pot face publice acum. Nu mă aşteptam să fiu exclus, mai ales că sunt doar de un an în PDL. Acum, aceasta este situaţia, mi-o asum şi merg mai departe“, a precizat primarul din Samarineşti, Marian Ardeiu.  

Bârcă este cel mai supărat, dar nu face contestaţie

Edilul comunei Fărcăşeşti, Spiridon Bălu, este cercetat în mai multe dosare penale, lucru ce le-a făcut membrilor Biroului Permanent Judeţean al PDL mai uşoară misiunea de a-l exclude. Primarul va rămâne, de asemenea, independent. Acesta a fost prezent la şedinţa în care s-a decis excluderea sa şi a celorlalţi doi colegi şi a ştiut primul că vor fi daţi afară. Cel mai supărat dintre cei trei primari excluşi este însă Ion Bârcă, din Turburea, care nu se aştepta nici el să fie dat afară, în condiţiile în care numai ce fusese reconfirmat în funcţia de preşedinte al PDL Turburea. „Eu nu mai înţeleg ce se întâmplă şi cine la câte capete mai joacă. Una declară şi alta fac. Numai ce fusesem reconfirmat în funcţie la PDL Turburea şi acum sunt exclus! Toată lumea ne-a făcut trădători. Nu ştiu cine e trădător: cine spune lucrurilor pe nume sau cine stă la masă cu Elena Udrea, la Bucureşti, şi apoi îl votează pe Blaga?! Pe mine m-au ajutat nişte oameni şi nu mă dezic de ei: Andrei, Romanescu, Cosmin Popescu, Ionel Manţog. Rămân independent. Nu am nici o ofertă de la nimeni. E o comună mică. Nu mai fac nici o contestaţie, pentru că apoi mai apar şi altele. PDL a pierdut în alegeri din cauza parlamentarilor, a candidaţilor, nu a primarilor. Bietul preşedinte Cupă ce să mai facă, e pus şi el în faţa faptului împlinit, la partid! A fost un calvar de şedinţă“, a spus edilul din Turburea.

Vâlceanu îi regretă

Consilierul judeţean Dan Vâlceanu, fost candidat la un post de deputat la ultimele alegeri parlamentare, susţine că primarii nu trebuia să fie excluşi din partid. Vâlceanu a pierdut alegerile şi a fost foarte supărat pe primarii PDL care au susţinut candidaţi ai USL. Omul de afaceri a cheltuit sume impresionante în campania electorală, însă fără succes, lucru care i-a sporit supărarea. „Dacă opinia mea nu mai contează în partid, mă aşteptam să conteze cea a preşedintelui Blaga. Acesta a spus chiar la Târgu Jiu că cei care au trădat nu trebuie lăsaţi să plece, ci tocaţi mărunt. Partidul putea să se delimiteze de cei trei primari, dar să nu se ajungă la excludere. Acum au drumul liber către alte partide“, a declarat Dan Vâlceanu, îngrijorat că PDL a pierdut trei primari, şi nu în alegeri, ci prin excludere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS